Jevgenij Malkin je ochotný pre olympiádu riskovať

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin (Autor: TASR/AP)
SITA|22. sep 2009 o 11:19

Po Alexandrovi Ovečkinovi nahlas propaguje účasť hokejistov zo zámorskej NHL na zimných olympijských hrách 2014 v Soči aj ďalšia ruská hviezda Jevgenij Malkin.

PITTSBURGH. Vedenie profiligy veľmi myšlienkam na prerušenie súťaže o necelých päť rokov nie je naklonené.

"Úplne súhlasím s Alexom, máme rovnaký názor. Mojím snom je hrať v Soči, najmä preto, že to bude v Rusku. Ak som v dobrej forme, som kandidátom na štart, keď ma navyše pozvú, nemám dôvod, aby som odmietal pozvánku do ruskej reprezentácie," vyjadril sa pre blog Puck Daddy na internetovom portáli Yahoo.com Malkin.

Vedenie NHL chce o účasti hokejistov z profiligy v Soči rokovať až po budúcoročných zimných olympijských hrách vo Vancouveri. Doterajšie stanoviská vedenia súťaže však ceste profesionálov do Ruska nie sú veľmi naklonené. Aj keby sa liga rozhodla nepovoliť účasť hráčov v Soči, Malkin je ochotný riskovať.

"Možno radšej zaplatím pokutu a pôjdem. Aj keby som mal riskovať viacročnú diskvalifikáciu z NHL, pre niečo podobné ako ZOH v Soči by som pravdepodobne išiel, pretože stále sa môžem vrátiť do Ruska a hrať tam hokej. Je síce veľmi ľahké teraz hovoriť, ale na 100% som presvedčený, že by som išiel," dodal Malkin.

Kopeckému sa adaptácia v tíme Chicaga pozdáva

Zatiaľ čo najjagavejšia medzisezónna akvizícia tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks Marián Hossa sa stále zotavuje po operácii ramena, netrénuje a pripravuje sa s kondičným trénerom Paulom Goodmanom ďalšia dvojica útočníkov Tomáš Kopecký a John Madden už v kempe zaberá naplno a zoznamuje sa s novými spoluhráčmi. Obaja si tento proces užívajú naplno, snažia sa presvedčiť o svojich kvalitách a vybojovať si čo najlepšie miesto v zostave pred štartom novej sezóny profiligy.

"Páči sa mi tu. Klub pracuje na vysokej úrovni a v kabíne si užijeme kopec zábavy. Veľmi ľahko sa mi zvyká," povedal pre Suburban Chicago News Kopecký. Rovnaké pocity má aj Madden, ktorý naposledy hrával v New Jersey. Skúsený center oceňuje zanietenosť kolektívu mladých hokejistov: "Chalani sú hladní po hokeji a to je jeden z najdôležitejších predpokladov úspechu."

V Chicagu si od angažovania dvojice slovenských hokejistov z Detroitu sľubujú vyššie šance na úspech v súbojoch s divíznym rivalom. Kopecký je pre Blackhawks dôležitou persónou vo vzťahu k informáciám o organizácii Detroitu, ale aj on sám z tohto prestupu môže vyťažiť. V Detroite totiž na ľade dostávali prednosť skúsenejší hráči a slovenský útočník tak naskakoval väčšinou až vo štvrtej formácii.

"Je veľmi dobré mať vysoké očakávania, pretože to nielen hokejistov, ale každého človeka posúva vpred. To je dôvod, prečo som prišiel do Chicaga, pretože máme veľkú šancu vyhrať Stanleyho pohár," poznamenal Kopecký, u ktorého si tréner Quenneville cení jeho tvrdú strelu, univerzálnosť a súťaživosť. Hlavný kormidelník však stále nedokáže odhadnúť, ktoré je najvhodnejšie miesto pre slovenského hokejistu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jevgenij Malkin je ochotný pre olympiádu riskovať