Jánošík mieri do Liberca, Špirko sa dohodol s Třincom

(Autor: Twitter)
SITA|12. máj 2016 o 14:17

Adam Jánošík pôsobil v minulej sezóne v Chomutove, Rastislav Špirko si obliekal dres Komety Brno.

LIBEREC. Slovenský hokejový obranca Adam Jánošík mení v rámci najvyššej českej súťaže adresu. Z Chomutova sa sťahuje do Liberca, s ktorým sa dohodol na zmluve na tri roky. Dvadsaťtriročný zadák bude pôsobiť v klube už tretí raz.

"Adam Jánošík je ofenzívny obranca, ktorý rád podporuje útok. Presne taký hráč zapadá do našej koncepcie. Adam už dorástol do najlepšieho hokejového veku a verím, že v preňho známom prostredí naplno zúročí svoje schopnosti," povedal pre web Liberca tréner a zároveň športový riaditeľ Filip Pešán.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi hral v minulosti aj za Gatineau Olympiques (QMJHL), Benátky nad Jizerou a Košice. V súťažnom ročníku 2015/2016 nastúpil v 42 dueloch vrátane play off a mal bilanciu 3+13.

Dres mení aj Rastislav Špirko, ktorý sa dohodol na kontrakte na dva roky s Třincom. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej internetovej stránke. Tridsaťjedenročný bývalý reprezentant bude v Česku hrať už za štvrtý klub. Dávnejšie si obliekal aj dresy Ústí nad Labem a Pardubíc.

Martinský rodák v minulosti strávil štyri roky v KHL ako hráč Leva Poprad, Jekaterinburgu, Spartaka Moskva a Chabarovska. V súťažnom ročníku 2015/2016 vinou zranenia kolena stihol za Brno iba 25 zápasov vrátane play off a Komete pomohol piatimi gólmi a jedenástimi účinnými prihrávkami. Predtým dosiahol v Martine bilanciu 7+5 v deviatich vystúpeniach. 

Premiérový gól Rastislava Špirka v drese Brna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Jánošík mieri do Liberca, Špirko sa dohodol s Třincom