Jánoš novým trénerom B. Bystrice, Horný skončil - doplnené

SITA|26. aug 2008 o 17:54

BANSKÁ BYSTRICA 26. augusta (SITA) - Novým hlavným trénerom slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica sa stal s okamžitou platnosťou Anton Jánoš, ktorý nahradil v pozícii šéfa realizačného tímu ...

BANSKÁ BYSTRICA 26. augusta (SITA) - Novým hlavným trénerom slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica sa stal s okamžitou platnosťou Anton Jánoš, ktorý nahradil v pozícii šéfa realizačného tímu Štefana Horného. V pozícii asistenta končí Juraj Jarábek a na jeho miesto nastupuje Karol Praženica.

Pri neúčasti šéfa klubu spod Urpína Jána Kováčika predstavil v utorok popoludní hráčom nového kormidelníka generálny riaditeľ Dukly Richard Čech. "Prístup profesionálnych hráčov k futbalu nie je v našom klube taký profesionálny, ako by som čakal. V prvom rade žiadame trénera, aby urobil poriadok s hráčmi v kabíne. Chceme, aby sa hra, ktorá je celkom dobrá, začala premieňať do výsledkov a gólov. Na sváry z minulosti (pred piatimi rokmi doviedol práve A. Jánoš futbalistov B. Bystrice do najvyššej súťaže, pre nezhody s majiteľom klubu však napokon musel odísť, pozn.) sme zabudli. V tomto prípade sa už môžem iba pousmiať nad heslom, ktoré sa stalo na Slovensku negatívne, a to ´Spojme sa pre futbal´. U nás v Banskej Bystrici to naozaj platí. Popreli sa všetky veci z minulosti a dôležitý je teraz iba tento klub a fanúšikovia. Pozeráme sa do prítomnosti a budúcnosti," poznamenal R. Čech.

Päťdesiatročný Anton Jánoš (nar. 28. 2. 1958) viedol už utorkový popoludňajší tréning a v súťažnom stretnutí sa v staronovom pôsobisku predstaví v sobotu 30. augusta od 19.00 h v zápase 7. kola proti ViOn-u Zlaté Moravce. K podmienkam svojho opätovného príchodu do Banskej Bystrice povedal: "Zmluvu s vedením Dukly som ešte nepodpísal, stane sa tak po príchode pána Kováčika zo zahraničia. Dohodli sme sa na mojom pôsobení v klube do konca aktuálnej sezóny s možnosťou opcie na ďalšie obdobie. Dúfal som stále, že budem ešte niekedy trénovať Duklu, no neveril som, že tak skoro. Nad touto ponukou som dlho nerozmýšľal. Mužstvo som videl hrať v Ružomberku a na niektorých dévedéčkach. Niečo sa mi dostalo do uší aj ohľadom niektorých hráčov, čo sa týka ich pôsobenia mimo štadióna. Najmä pre mladých a neskúsených futbalistov je svet gombička. Treba to zmeniť. Samozrejme ja sa budem snažiť pre klub odviesť to, čo som odviedol posledné roky, keď som tu bol."

V corgoňligovej sezóne 2008/2009 sa futbalistom Dukly nedarí, klubu v súčasnosti patrí posledná 12. priečka so ziskom 4 bodov. Pod taktovkou Š. Horného vybojovali hráči Banskej Bystrice v prebiehajúcom ročníku jediné víťazstvo (Dubnica 1:0 /doma/), jednu remízu (v ouvertúre na bratislavskom Tehelnom poli so Slovanom 0:0) a až štyri prehry (Košice 0:1 /d/, Ružomberok 0:1 /v/, Prešov 0:2 /v/ a Dunajská Streda 1:2 /v/). Novovymenovaný kouč spod Urpína má svoje predstavy na zlepšenie výkonov mužstva. "Mám určitú filozofiu. Hráči ju budú musieť prijať. Ak sa tak nestane, s niektorými sa potom rozlúčime. Absentuje tu myšlienka stredových hráčov. Mám pripravený iný systém ofenzívy, ako môj predchodca. Hovorí sa o veľkých posilách Filovi, Bruškovi či Gottwaldovi. Sú to veľké mená a odozva žiadna. Mám však v talóne ďalšieho útočníka. Tí, ktorí si pamätajú na minulosť a moje pôsobenie v Dukle, vedia o kom je reč. Chcem dostať tento tím na vyššie priečky. Chlapci majú na to, aby sme v konečnej tabuľke boli do 5. miesta," doplnil Anton Jánoš, ktorý na jar tohto roku sedel na lavičke Podbrezovej. V doterajšej trénerskej kariére pôsobil aj v ďalších slovenských kluboch - Prešove, Žiline, Trnave, Trenčíne a dva razy aj v Banskej Bystrici (obdobia 1993 - 1995 a 2001 - 2003).

Po šiestich kolách novej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže prišlo už k tretej zmene na poste hlavného trénera jedného z 12 účastníkov Corgoň ligy 2008/2009. K MFK Dubnica a DAC 1904 Dunajská Streda pribudla v utorok aj spomenutá Dukla Banská Bystrica.


Nachádzate sa tu:
Domov