Kozák má pred veľkým zápasom nečakaný problém

Zľava Martin Polaček, Martin Dúbravka a Ján Novota.
Zľava Martin Polaček, Martin Dúbravka a Ján Novota. (Autor: (Zdroj: TASR, TASR/AP, SME.sk))
Pavol Spál|31. aug 2017 o 12:13

Tréner futbalistov Ján Kozák rieši dilemu, ktorého muža postaví v kvalifikačnom zápase proti Slovinsku.

BRATISLAVA. Ide o veľa, o postup na svetový šampionát v Rusku 2018. Slovensko trápi brankársky problém. Tréner Ján Kozák rieši dilemu, ktorého muža postaví v kvalifikačnom zápase proti Slovinsku.

Dva dni pred zápasom musel nečakane opustiť tím Matúš Kozáčik, ktorý bol v posledných rokoch jasnou brankárskou jednotkou. Brankár českej Plzne má zdravotné problémy s chrbticou.

Tréner Kozák si tak bude opäť vyberať z tria Martin Dúbravka - Ján Novota - Martin Polaček.

Koho by ste do brány poslali vy?

1. Martin Dúbravka

Kozáčika nahradil už v predchádzajúcom zápase v Litve, ktorý naši vyhrali 2:1.

„Spĺňa všetky požiadavky na špičkového moderného brankára. Má výborný reflex, vie čítať hru a je sebavedomý pri rozohrávke nohou. Niet divu, že je oňho na prestupovom trhu veľký záujem. Dokáže si poradiť v zložitých situáciách, snaží sa rozohrávať konštruktívne. Je rýchly a pohotový. Má výborný reflex,“ rozoberali 28-ročného Dúbravku odborníci v relácii iSport TV Röntgen.

Bolo to na konci minulej sezóny. Dúbravka bol v tom čase ešte ako hráč Liberca brankárskou hviezdou českej ligy a aj preto ho získala Sparta Praha.

V slávnom klube začal ako jednotka, ale svoju pozíciu stratil. Dostal sa pod paľbu kritiky. Posledné štyri duely presedel na lavičke. Sparta napriek tomu tápe, nedarí sa celému tímu, ktorý pred sezónou nakúpil jedenásť nových hráčov.

2. Martin Polaček

Má takmer dva metre a postavu svalnatého Herkulesa. Martin Polaček (27. r) s vášňou dobrusuje telo činkami.

„Bozkávam žrde a tiež sa pomodlím. Každý športovec má svoje rituály,“ priznal Martin Polaček.

Zaujal výkonmi v Zaglebie Lubin, ale v národnom tíme zatiaľ neodchytal ani jediný zápas. Oproti zvyšným dvom brankárom má však výhodu, že má stálu pozíciu v klube.

A patrí medzi najlepších brankárov poľskej ligy.

V drese Zaglebie Lubin pôsobí už tretiu sezónu, po siedmich kolách sa delia o prvé miesto s Lechom Poznaň, prehrali iba raz a majú najmenší počet inkasovaných gólov. Z toho pohľadu je z našich brankárov v najlepšej mentálnej pohode.

3. Ján Novota

Najskúsenejší z trojice je 33-ročný Novota, v národnom tíme odchytal štyri zápasy, ale žiaden súťažný. Na vlaňajších majstrovstvách Európy bol trojkou.

Keď s ním nerátali v Rapide Viedeň v lete prestúpil do maďarského Debrecínu.

Napriek zmene pôsobiska však nechytá, jeho tím pritom v lige ešte nevyhral.

Novota v nominácii pôvodne nefiguroval a dostal sa do nej až po vypadnutí Kozáčika. Jeho nevýhodou je, že naposledy odchytal súťažný zápas v novembri minulého roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák má pred veľkým zápasom nečakaný problém