Ivan Buchinger: Určite by sme sa s Oktagonom vedeli dohodnúť

Vladimír Bilohuščin|29. máj 2019 o 02:00

46. najlepší fighter sveta v pérovej váhe čaká na ďalšiu príležitosť!

Hviezdny Ivan Buchinger v poslednom čase nezažíva najlepšie obdobie, keď jeho kariéru na pol roka brzdilo neuveriteľné správanie XFN na čele s Petrom Karešom. Momentálne ale šampión M1 netrpezlivo čaká na príležitosť vrátiť sa v plnej sile do klietky a ukázať svoje umenie. A najradšej na domácej pôde!

Ako sa momentálne cítiš? Si stále v tréningovom rytme?

Momentálne sa cítim brutálne. Psychicky aj fyzicky som pripravený, čiže ak by som dostal nejakú ponuku na zápas, mohol by som hneď nastúpiť. Všetko by záležalo iba od toho, v akej váhe by sa súboj uskutočnil.

Máš momentálne nejaké ponuky na zápas?

Všetko vybavuje môj manažér. Teraz ale dostávam od rôznych zahraničných manažérov ponuky, lebo zistili, že som voľný zápasník, čiže už asi niečo bude.

Vieš tie ponuky konkretizovať?

Ozvali sa mi ľudia z ACA, KSW, možno aj PFL na pyramídu, ktorá sa chystá po tejto, ktorá je už uzavretá. Okrem toho ešte aj z nejakých menších organizácii.

Momentálne si ale takmer celá domáca scéna želá tvoj prestup do Oktagonu. Promotér ale argumentuje, že zrejme nevyhovejú tvojim finančným nárokom. Si naozaj až tak drahý, alebo je to iba fabulácia, ktorá nie je ničím podložená?

Všetci hovoria to isté, ale oni ma neoslovili, nedostal som žiadnu ponuku. Čiže neviem, prečo hovoria, že som dráhy, keď sa ma neopýtali. Podľa mňa by sme sa vedeli určite dohodnúť. Ja nie som drahý, všetko, čo som dosiahol a prečo som dostával lepšie peniaze ako ostatní bolo preto, lebo som vyhrával všetky tie zápasy v M-1.

Možno to počuli od XFN, lebo mi dali naozaj dobrú ponuku. Ale zbytočne mi dali takúto ponuku, keď ju nevyplatili.

Vieš nám tvoj kontrakt s XFN priblížiť?

Boli tam veľmi dobre peniaze za zápasy, ale takisto som mal dostať bonusy za to, že som s nimi podpísal zmluvu. Tie som mal dostavať mesačne, ale nedostal som z toho nič. Bolo to za prestup z M1, s ktorým som mal zmluvu.

Aká bola s českým promotérom spolupráca?

Prvý zápas prebiehal brutálne, všetko ako hovorili, tak to aj bolo. Ale keď som s nimi podpísal zmluvu, tak sa všetko zlomilo. Mal som odvtedy iba jeden zápas. Spoluprácu tak hodnotím slovom katastrofa.

Koľko ti XFN dlhuje?

Nevyplatili mi ani polovicu zo sumy, na ktorej sme sa dohodli. Od posledného zápasu Kareš kazdý mesiac sľubuje, že peniaze prídu. Už je to ale pol roka a stále nič.

Komunikuješ momentálne ešte s Karešom?

Som s ním v spojení, ale vybavuje to môj manažér. Párkrát som mu napísal, ale zatiaľ nič. Ešte stále dúfam...

Rozprávaš sa o tejto situácii aj s inými bojovníkmi z XFN? Vyplatil od krachu Kareš niečo fighterom?

Nekomunikujem s nimi pravidelne, ale s pár ľuďmi som hovoril a im tiež dĺžia. Neviem, či teraz niekomu niečo vyplatili, ale dĺžia im.

Veríš, že sa XFN ešte môže dostať späť na mapu československého MMA, ako to Kareš stále sľubuje?

Myslím, že už sa nepozviechajú. Už som to dávnejšie tušil, ale môj manažér mi povedal, nech radšej ešte počkám, že sa možno niečo zmení.

Najhoršie je, že som na nich čakal, lebo vraveli, že bude všetko v pohode. Nehľadali sme preto ani inú organizáciu a teraz moja kariéra stojí.

Kvôli čomu podľa teba padla organizácia až na dno?

Myslím si, že to bolo očakávané, lebo všetci zápasníci, ktorí tam šli, dostávali za zápasy naozaj veľa peňazí a ja som tušil, že takto to nemôže dobre dopadnúť.

Aké sú z celého prístupu XFN tvoje pocity?

Čakal som, že budem mať tie peniaze, ktoré mi ponúkli a nemám ich. Nehovorím, že nemám z čoho žiť, robím tréningy, súkromky a mám usporené peniaze, čiže to nie je také hrozné. Len som čakal, že to bude iné. Najviac ma mrzí to, že ma oklamali. Poctivo som trénoval, snažil sa vyhrávať a toto so mnou spravili? Je to naozaj zlý pocit.

Keby som mal aspoň dohodnutý nejaký zápas, tak by ma to potešilo. To, že som na nich čakal, ma totiž stálo pol roka kariéry.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ivan Buchinger: Určite by sme sa s Oktagonom vedeli dohodnúť