Iriškičová v Ružomberku nesklamala

SITA|30. dec 2008 o 16:06

Basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok ukončili v utorok prvý prípravný tréningový blok a hráčky dostali voľno až do 3. januára.

RUŽOMBEROK 30. decembra (SITA) - Basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok ukončili v utorok prvý prípravný tréningový blok a hráčky dostali voľno až do 3. januára, kedy začnú kondičné sústredenie vo Vysokých Tatrách.

Od soboty bola na Liptove na trojdňovej skúške aj dvadsaťtriročná rozohrávačka Aldijana Iriškičová. Reprezentantka Bosny a Hercegoviny a doteraz hráčka klubu Jedinstvo Tuzla bola v Ružomberku spolu so svojou klubovou trénerkou a bývalou hráčkou Ružomberka Jadrankou Savičovou. "Iriškičová nesklamala. Naše rozhodnutie však zverejníme až 3. januára," povedal pre agentúru SITA generálny manažér MBK Ružomberok Stanislav Onuška.

Týmto sa však hľadanie posíl do Liptova neskončilo. "Rozhodli sme sa, že už nezopakujeme chybu, ku ktorej nás dotlačili pred sezónou manažéri Američaniek a nebudeme kupovať mačku vo vreci. Hráčky, o ktoré máme záujem, chceme vidieť aj v tréningovom procese. V procese hľadania posíl sme po debate s trénerom Antonom Panisom zúžili výber na dve kandidátky na post pivotky a dve na post rozohrávačky a chceli by sme ich vidieť naživo v ďalšom tréningovom bloku v Ružomberku po 8. januári," komentoval hľadanie posíl S. Onuška.

"Aldijana Iriškičová je pre náš klub zaujímavá nielen hernými kvalitami, ale aj hráčskou perspektívou pre náš klub. Je mladá, o 4 mesiace končí univerzitu a keby sme sa s ňou dohodli, tak to určite nebude len do konca tejto sezóny. V súčasnosti máme 8 hráčok viazaných na viac ako dva roky. Ak by sme ju angažovali do konca sezóny, určite by sme v jej prípade chceli v zmluve opciu na dlhodobý kontrakt," uzavrel tému prípadnej posily slovenského vicemajstra Stanislav Onuška.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Iriškičová v Ružomberku nesklamala