Ilja Škondrič a Tomáš Deák presunuli svoju prípravu do Thajska

Vladimír Bilohuščin|30. apr 2016 o 02:00

Slovenskí reprezentanti majú pred sebou dôležité zápasy na podujatí Full Fight 2 a aj to bol dôvod na prípravu v prestížnom Tiger Gyme, ktorý môžeme nájsť v thajskom Phukete.

Iba niečo vyše mesiaca nás delí od podujatia Full Fight 2, kde sa predstaví česko-slovenská špička, ktorá si zmeria sily s ruskými protivníkmi. Jedným z najväčších lákadiel budú bezpochyby zápasy Tomáša Deáka a Ilju Škondriča. A práve tí sa rozhodli pre prípravu v thajskom Tiger Gyme, ktorý patrí medzi najprestížnejšie svetové akadémie.

Na otázky týkajúce sa odchodu do Thajska nám odpovedal sám Škondrič. „Ja už som tu piaty krát a povedal mi o tom dávno Jaroslav Poborský. Prvý krát som tu bol s Attilom. Je tu kľud, teplo a v kampe sú kvalitní sparingovia od thajboxu, cez grappling, crossfit, mma, bjj, proste všetko.“

Aj keď je Full Fight za dverami, mená protivníkov slovenských a českých reprezentantov zatiaľ nie sú známe. Určite za to môžu aj náročné vyjednávania s prestížnou ruskou organizáciou Fight Nights, ktorá má bojovníkov dodať.

„Tomáš zatiaľ meno svojho protivníka nepozná. Ja mám mať zaujímavého súpera, ale ešte sa to rieši a teda o tom nemôžem hovoriť. Dosť na to ale tlačíme, veď turnaj je čoskoro,“ hovorí Škondrič.

V tréningovom kempe v Phukete sú pre bojovníkov vytvorené vynikajúce podmienky a to sa odráža aj na kvalite tréningov, keď chalani trénujú neraz trojfázovo.

„Ráno máme o siedmej thajsky box a buď dáme po obede zasa thajský box alebo box, prípadne mma, wrestling. Občas máme ráno ´kondičák´ a potom zasa niečo iné. Niekedy ideme trojfázovo, to tam vložíme no gi bjj.“

 

 

Okrem tréningu si môžu bojovníci dopriať aj oddych v podobe voľného dňa.

„Nedeľa je voľná, to sme cely deň na pláži. Medzi tréningami máme spánok a ležanie pri bazéne, občas dáme beh na pláži, večer chodíme na masáž. Sú tu kvalitní sparingovia z celého sveta, pripravujú sa tu často aj borci z UFC.“

Aj keď sú na Phukete Ilja a Tomáš iba jediní Slováci, o záujem fanúšikov núdzu nemajú.

„Dosť Rusov spoznalo Tomáša a chcú sa s nim fotiť, spoznali ho cez Fight Nights. Aj musím Tomáška pochváliť, že sa veľmi dobre ukazuje na sparingoch, kde dominuje nad veľmi kvalitnými súpermi,“ chváli svojho zverenca hlavný tréner OFA Bratislava a pri otázke, či na Full Fighte svojho protivníka ´zdemoluje´ odpovedá, že určite áno.

Okrem toho, že Thajsko ponúka kvalitné podmienky pre trénovanie, je známe aj svojou exotickou kuchyňou. Aj keď bol už Škondrič na miestne špeciality zvyknutý, s Deákom to také jasné nebolo.

„Tomášovi tu chutí, ale Phuket je dosť turistický, takže sú tu jedlá aké len chceš. Bývame pri gyme a cela ulica je pre športovcov, číže je tu všetko, čo potrebujeme,“ ukončil Škondrič.

Podujatie Full Fight 2 sa bude konať už 6. júna v Banskej Bystrici.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ilja Škondrič a Tomáš Deák presunuli svoju prípravu do Thajska