Ibrahimovič bude hosťovať v milánskom AC

Zlatan Ibrahimovič v drese FC Barcelona.
Zlatan Ibrahimovič v drese FC Barcelona. (Autor: ap)
TASR|28. aug 2010 o 22:20

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič odchádza z tímu španielskeho majstra FC Barcelona na hosťovanie do AC Miláno.

Najlepší švédsky futbalista súčasnosti Zlatan Ibrahimovič sa po roku vracia do Milána. Tentoraz však nie do tímu Interu, ale úhlavného rivala AC.

MADRID. Približne pred rokom bol súčasťou transferu leta. Ako hviezda Internazionale putoval do katalánskej Barcelony. Opačným smerom sa vybral hráč s nemenej zvučným menom - Samuel Eto´o.

Hneď po prestupe sme mohli často krát počúvať, že technicky veľmi dobre vybavený útočník síce patrí medzi najlepších hráčov súčasnosti, do herného systému „L'equip blaugrana“ jednoducho pasovať nebude.

Ibrahimovič ale v 29 ligových dueloch nastrieľal 16 gólov a aj keď nebol až tak výrazný ako v Interi, o tom, že by sa na Camp Nou nepresadil, si nedovolil polemizovať takmer nikto.

Ibrahimovičove góly 2009/10

Katalánsky klub však pred sezónou 2010/11 angažoval španielskeho majstra sveta Davida Villu z Valencie a Švédovi razom začalo byť kádri tesno. Nezhody s trénerom Guardiolom boli len tým, čo urýchlilo jeho odchod.

"Miláno jednoducho milujem," hovoril na konci sezóny 2007/08 pri interistických oslavách titulu majstra talianskej Serie A. V tej chvíli mu ale určite nenapadlo, že sa onedlho predstaví v drese najväčšieho rivala.

AC Milan: Vitaj Ibra! Čakali sme tak dlho!

"AC Milan je jeden z najslávnejších klubov futbalovej histórie, má obrovskú tradíciu. S Patom a Ronaldinhom budeme mať fantastický útočný trojzáprah a som si istý, že si priaznivci užijú veľa zábavy," citujú 28-ročného rodáka z Malmö talianske médiá.

Ak bude na San Sire po sezóne záujem, môže AC využiť možnosť opcie na prednostnú kúpu. Stačí si len pripraviť 24 miliónov eur.

Švéd začal profesionálnu kariéru doma v Malmö, kde pôsobil v klube Fotbollsförening, tu si ho vyhliadol amsterdamský Ajax, v ktorého drese dal jeden z najkrajších gólov futbalovej histórie. V 2004 nasledoval prestup na Apeninský polostrov, kde dve sezóny hájil farby Juventusu FC. Následne sa na tri roky upísal Interu. Pred sezónou 2009/10 prišiel spomínaný prestup do Barcelony.

Aktuálne ho teda čaká milánske AC, ktoré na svojej webovej stránke veľavravne píše: "Vitaj Ibra! Čakali sme tak dlho!"

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ibrahimovič bude hosťovať v milánskom AC