Hviezdny debutant si na legendu verí: Buchingera rešpektujem, ale stojí mi v ceste

Ivan Buchinger sa stal prvým dvojnásobným šampiónom Oktagonu.
Ivan Buchinger sa stal prvým dvojnásobným šampiónom Oktagonu. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|5. sep 2024 o 10:40

"Doručím jednu z najväčších bitiek," hovorí pred duelom Eskiev.

OBERHAUSEN. Už v prvú septembrovú sobotu čaká OKTAGON jubilejné podujatie s poradovým číslom 60. V nemeckom Oberhausene sa fanúšikovia môžu tešiť na atraktívnu zápasovú kartu s desiatimi súbojmi, pričom najväčším ťahákom bude stret legendárneho Ivana Buchingera (43-9) proti hviezdnemu debutantovi pod žlto-čiernou vlajkou, Lomovi-Alimu Eskievovi (21-7).

Obaja túžia po cennom víťazstve, ktoré im môže pootvoriť dvere k titulovej šanci v ľahkej váhe. Domáci zástupca s čečenskými koreňmi v minulosti pôsobil vo viacerých popredných organizáciách.

Za zmienku stojí predovšetkým ruská ACA a poľská KSW, v ktorej dokonca siahal na dočasný opasok perovej divízie. Teraz však s radosťou prikývol na ponuku od spolumajiteľov Oktagonu Ondřeja Novotného a Pavla Nerudu. Veľkolepej premiéry sa už nevie dočkať.

„Je pre mňa naozaj výnimočné, že budem opäť bojovať v Nemecku. Určite si to užijem. Počas kariéry som svojimi zápasmi ľudí nikdy nesklamal. Vždy to bolo spektakulárne a plánujem v tom pokračovať aj v Oberhausene. Doručím jednu z najväčších bitiek," povedal odhodlane v relácii Cesta na OKTAGON.

Po takmer osemročnom návrate do klietky v najľudnatejšej krajine Európskej únie čaká ale rodáka z Gudermesu náročná prekážka v podobe veľkej osobnosti nielen česko-slovenskej MMA scény.

„Na Ivana som sa pozeral, vie skoro všetko. Je veľmi dobrý na zemi. Počul som, že má základy v zápasení, no som si stopercentne istý, že moje zápasenie je lepšie," vyjadril sa Eskiev smerom k bývalému šampiónovi dvoch váhových kategórii OKTAGONu a ďalej mu tvrdo odkázal: „Si legenda zmiešaných bojových umení, mám k tebe rešpekt, ale stále mi stojíš v ceste. Prišiel môj čas!"

Nadviaže Buki na jednoznačné triumfy?

Hoci Buchinger koncom roka 2023 proti Ronaldovi Paradeiserovi (20-8) nezískal titul ľahkej váhy, nevzdal sa a z úzadia robí všetko pre to, aby opäť vystúpil na trón.

Dôkazom toho sú tiež jeho posledné dve výhry. Na májovom turnaji PML nedal šancu Paulovi Surianovi (18-3) a dominanciu predviedol aj na bratislavskom podujatí proti nebezpečnému Lukaszovi Rajewskemu (13-10). Poliak ho ničím neprekvapil.

Skúsený 38-ročný zápasník je presvedčený o svojich vysokých kvalitách i výbornej forme a svoje neúspechy chce odčiniť. „V OKTAGONe ma mrzia všetky moje prehry. Podľa mňa boli zbytočné.

Na Ronyho som nestačil, lebo som mal zle nastavenú hlavu. S ním by som ten súboj mohol vyhrať, s Keitom (14-1) neviem.

Myslel som si, že nie je taký dobrý, no presvedčil ma o svojej šikovnosti," zamyslel sa sympatický "Buki" nad ťažkými porážkami a na margo nadchádzajúceho protivníka stručne doplnil: „Loma-Aliho Eskieva vnímam ako jedného z najťažších súperov v mojom živote."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hviezdny debutant si na legendu verí: Buchingera rešpektujem, ale stojí mi v ceste