Hubočan vyhral s Petrohradom ruskú ligu

Futbalisti Zenitu Petrohrad získali ruský titul.
Futbalisti Zenitu Petrohrad získali ruský titul. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. nov 2010 o 15:41

Novým majstrom v ruskej Premier league je Zenit Petrohrad, v ktorom kádri je aj slovenský obranca Tomáš Hubočan.

PETROHRAD. Víťazom najvyššej ruskej dlhodobej futbalovej súťaže - Premier League 2010 sa s predstihom stal Zenit Petrohrad, ktorý si v nedeľňajšom stretnutí 28. kola na vlastnom trávniku poradil s FK Rostov bez problémov 5:0.

Pred druhým CSKA Moskva, ktorý v nedeľu zaváhal na ihrisku Spartaka Naľčik (1:1), má víťaz Pohára UEFA 2008 dve kolá pred koncom ročníka už nedostihnuteľný osembodový náskok.

"Všetci sme verili, že už dnes sa nám podarí dotiahnuť snahu do úspešného konca a potvrdiť majstrovské ambície. V prvom polčase sa nám veľmi nedarilo, po zmene strán sme však zlomili odpor súpera a začali sme strieľať góly. Sme veľmi šťastní,“ povedal po zápase stredopoliar čerstvého ruského majstra Roman Širokov. Jeho tímový kolega z ofenzívy Alexander Keržakov.

Hubočan si doliečuje členok

"Sľúbil som svojej dcérke, že vyhráme a získame titul, preto sa nám to dnes už muselo podariť. Ďakujem tiež hráčom Spartaka Naľčik, ktorí v závere vyrovnali v dueli s CSKA a my tak môžeme už dve kolá pred koncom oslavovať.“

Na zisku ligového primátu má svoj podiel aj slovenský obranca v službách Zenitu Tomáš Hubočan. Dvadsaťpäťročný stopér, resp. ľavý obranca nemohol nastúpiť v nedeľňajšom dueli proti Rostovu pre zdravotné problémy, keďže sa momentálne doliečuje po zranení pravého členka. Až do nútenej zdravotnej prestávky však patril odchovanec žilinského futbalu k stabilným členom základnej zostavy Petrohradčanov, keď 23-krát nastúpil od úvodu a celkovo strávil na trávniku doteraz 1988 minút.

Futbalisti zo štadióna Petrovskij sa tešia z druhého majstrovského titulu v samostatnej ruskej lige. Premiérovo triumfovali v roku 2007 a aj vtedy boli súčasťou kádra slovenskí futbalisti - víťazný pohár dvíhali nad hlavu stopér Martin Škrtel a brankár Kamil Čontofalský. Predtým sa Petrohradčania stali šampiónmi ešte za čias bývalého Sovietskeho zväzu, a to v roku 1984.

Zenit bol v nedeľu produktívny predovšetkým v záverečnej štvrťhodinke, keď nastrieľal štyri góly. Dva presné zásahy zaznamenal vo víťaznom dueli Bucharov, po jednom pridali Lazovič (z pokutového kopu), Semak a Keržakov. V tejto sezóne (v Rusku sa hrá systémom jar - jeseň, no naposledy, pozn.) pridal Zenit do svojej vitríny aj trofej za víťazstvo v národnom pohári.

Aktuálne poradie na čele najvyššej ruskej futbalovej súťaže Premier League 2010 (všetky tímy majú odohratých 28 zápasov):

1. Zenit Petrohrad 66 bodov, 2. CSKA Moskva 58, 3. Rubin Kazaň 56.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hubočan vyhral s Petrohradom ruskú ligu