Hrbatý vyrovná proti Talianom Kučerov rekord

(Autor: TASR)
SITA|4. mar 2009 o 10:50

Slovenský tenista Dominik Hrbatý má zápasovú skúsenosť s troma zo štyroch domácich nominovaných na stretnutie Taliansko - SR.

CAGLIARI. Slovenský tenista Dominik Hrbatý má zápasovú skúsenosť s troma zo štyroch domácich nominovaných na stretnutie Taliansko - SR vo finálovom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009 (hrá sa 6. - 8. marca na antuke v Cagliari). "Sú to typovo rôzni hráči. Andreas Seppi má taký ´betónovejší´ prejav a podobný štýl ako ja. Hrá dosť rýchlo, nátlakovo, snaží sa udierať do loptičky čo najskôr po odskoku. Má slabšie druhé podanie," povedal 31-ročný Bratislavčan pre agentúru SITA o renkingovej jednotke kádra pod vedením kapitána Corrada Barazzuttiho. Proti Seppimu (40. vo svetovom rebríčku) má Hrbatý bilanciu zo vzájomných duelov 2:2, pričom prehral ostatné dva, zhodne však na trávnatom povrchu.

Remízový stav po triumfe protivníka v predchádzajúcom stretnutí platí aj v prípade Hrbatého štatistiky s Potitom Staracem (75.). "Povedal by som, že on je taký najantukovejší z Talianov. Liftuje, má dobrý forhend, dáva kick-servis," uviedol Hrbatý, ktorý Fabiovi Fogninimu (112.) ešte nečelil, takisto však ponúkol jeho stručnú charakteristiku: "Párkrát sme spolu trénovali a má taký zvláštny prejav, tiež to prevažne liftuje. Nikdy som ho však nevidel v plnej akcii - predsa len, ten tréning je vždy iný ako zápas."

S Cipollom Domino prehral predvlani na antuke

Flaviovi Cipollovi (120.) podľahol držiteľ 6 titulov z hlavného profesionálneho okruhu Hrbatý predvlani na antuke v Poznani 2:6, 3:6. "Je to pomenší pohyblivý tenista. Má hru založenú na tom, že toho veľa vybehá. Povedal by som, že najmä čaká na chyby súpera."

Dvojnásobný spoludržiteľ perthského Hopmanovho pohára Hrbatý, ktorý prehral tri svoje posledné zápasy na talianskej pôde (dvakrát Rím, naposledy San Benedetto) nehral na antuke od konca júla 2008, keď na challengeri v rumunskom Temešvári podľahol hneď na úvod Čechovi Jaroslavovi Pospíšilovi. Vlani sa mu na "tehlovej múčke" celkovo príliš nedarilo: sezónu ukončil so 6 úspechmi a 12 prehrami.

Kučera vedie v singlových triumfoch

Niekdajší 12. hráč svetového rebríčka Hrbatý svojím štartom v 25. zápase Slovákov v DP vyrovná rekord Karola Kučeru. Šancu dostať sa v historickej bilancii na úroveň spomenutého hráča má aj v štatistike singlových triumfov. Zatiaľ ich totiž nazbieral 26 (pri 12 prehrách, Kučera 27 a 11 ťahaní za kratší koniec). Hrbatý drží národné maximum v počte sezón v "šalátovej mise" (pôjde o jeho štrnástu) i jednotlivých stretnutí (54, skóre 31:23). Jednotkou družstva pod taktovkou kapitána Miloslava Mečířa nebol už takmer 2 roky od duelu v apríli 2007 v Macedónsku. Slováci vtedy v rovnakej fáze súťaže a takisto na antuke pod holým nebom triumfovali hladko 5:0. V septembrovom zápase s Kórejskou republikou o účasť medzi elitou potom Hrbatý nehral, pretože bol necelé tri týždne po operácii lakťa pravej ruky. Minulý rok proti Gruzíncom i Srbom bol interným lídrom podľa postavenia v renkingu ATP Lukáš Lacko.

Prehľad výsledkov Dominika Hrbatého proti talianskym hráčom

Andreas Seppi (40. vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre)

2003 San Maríno - antuka 1. kolo 6:4, 6:1

2005 New York (USA) - US Open: tvrdý povrch 1. kolo 6:2, 6:4, 6:7 (6), 6:2

2006 Nottingham (V. Brit.) - tráva osemfinále 5:7, 5.7

2007 Londýn (V. Brit.) - Wimbledon: tráva 1. kolo 6:7 (8), 1:6, 2:6

Potito Starace (75.)

2005 Barcelona (Šp.) - antuka 1. kolo 6:3, 6:2

2007 Sunrise (USA) - tvrdý povrch 1. kolo 6:7 (5), 2:6

Fabio Fognini (112.)

ešte sa nestretli

Flavio Cipolla (120.)

2007 Poznaň (Poľ.) - antuka osemfinále 2:6, 3:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý vyrovná proti Talianom Kučerov rekord