Hrbatý si zvyká na antuku, prišiel už aj Mertiňák

SITA|3. mar 2009 o 20:27

Až v piaty deň svojho pobytu v Cagliari, dejisku súboja 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára, sú slovenskí tenisti konečne kompletní.

CAGLIARI. Na ostrov Sardínia v Stredozemnom mori v utorok dorazil aj zostávajúci člen výpravy, deblista Michal Mertiňák, ktorý si ešte počas víkendu stihol v mexickom Acapulcu pripísať svoj siedmy titul na okruhu ATP vo štvorhre.

“Mišo Mertiňák prišiel na obed, s Filipom Poláškom už popoludní trénovali deblové cvičenia. My s Lukášom Lackom sa zasa pripravujeme na singla. V tíme je celkovo dobrá nálada,” povedal pre agentúru SITA po utorkovom podvečernom tréningu Dominik Hrbatý, ktorý týmito informáciami v podstate jednorázovo suploval kapitána Miloslava Mečířa.

Skúsený, 31-ročný slovenský reprezentant Hrbatý má v tomto roku na konte už 19 víťazných stretnutí, ale ani jedno sa nezrodilo na antuke. Prechod z halových ´hardových´ podmienok na najpomalší povrch a pod šírym nebom nie je ani pre ostrieľaných hráčov ničím príjemným. “Zvykám si, každým dňom je to lepšie. Je tu taká pomalá jarná antuka, ale to nie je nič nezvyčajné na toto ročné obdobie. Cez deň je 20 - 22 °C, čiže celkom príjemne a ideálne na tréning. Štadión je pomerne maličký. Nemožno síce čakať atmosféru ako v Argentíne alebo Čile, ale bude vraj plno,” opísal tenisové prostredie v metropole Sardínie D. Hrbatý.

Súčasťou slovenskej výpravy v Cagliari je aj veľký fanúšik z Prešova Ďuso Merkovský, ktorý dlhé roky vytrvalým bubnovaním robí náladu počas daviscupových stretnutí a súperom občas zabrnká na nervy. “Ďuso je tu s nami už od nedele. Je s ním zábava. Každý deň behá a hrá tenis, takže už má dobrú ´svalovicu´. Keď ideme do mesta, tak nám prekladá a odporúča jedlá. Dnes nám nakúpil v tržnici mozarellu bufala a potom sme to mali všetci na obed. Je to s ním živšie a určite si to všetci pochvaľujeme,” uzavrel Hrbatý.

Súboj Taliansko - Slovensko sa bude hrať od piatka do nedele 6. - 8. marca v klube ASD s loptičkami Head ATP Clay Court. V piatok a nedeľu sa dvojhry začnú o 10.30 h, sobotňajšia štvorhra bude mať začiatok o 13.30 h. Žreb programu sa uskutoční vo štvrtok 5. marca o 12.00 h v Comune di Cagliari Palazzo Civico - Sala Consiliare Via Roma (miestna radnica). Víťaz bude 18. - 20. septembra bojovať o účasť v 16-člennej svetovej skupine Davisovho pohára ročníka 2010. Zdolaný bude v rovnakom termíne čeliť niekomu z tria Bielorusko, JAR, Macedónsko v zápase o zachovanie príslušnosti k I. skupine regionálnej zóny. Slovensko by buď hralo v Bielorusku, alebo malo výhodu domáceho prostredia v dueloch s JAR či Macedónskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý si zvyká na antuku, prišiel už aj Mertiňák