Hrbatý a Cibulková idú na Hopmanov pohár

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: ap)
SITA|16. okt 2008 o 15:12

21. ročník turnaja zmiešaných družstiev bude aj za účasti slovenskej dvojice.

PERTH. Austrálski organizátori Hopmanovho pohára tenisových miešaných reprezentačných družstiev potvrdili, že na 21. ročníku podujatia sa 3. - 9. januára 2009 predstaví aj slovenský tím dvoch generácií v zložení Dominik Hrbatý, Dominika Cibulková.

Hrbatý už Hompanov pohár vyhral

Tridsaťročný Hrbatý už trofej za víťazstvo na neoficiálnych MS miešaných tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie ITF dvíhal nad hlavu v roku 2005 spoločne s Danielou Hantuchovou a celkovo hral v Perthe štyrikrát, pre 19-ročnú Cibulkovú to bude premiérové vystúpenie.

Turnaj má teraz známych už päť z ôsmich účastníkov - okrem Slovenska je prihlásená aj Austrália (Lleyton Hewitt, Casey Dellacquová), Rusko (Dinara a Marat Safinovci), Francúzsko (Gilles Simon, Alizé Cornetová) a Nemecko (Nicolas Kiefer, Sabine Lisická).

Hopmanov pohár je pomenovaný na pamiatku legendárneho nehrajúceho kapitána austrálskeho daviscupového tímu Harryho Hopmana, ktorý v rokoch 1938 - 1969 zaznamenal na lavičke spolu 15 triumfov v DP a zomrel 27. decembra 1985.

Prvý ročník vyhrali Mečíř a Suková, trofej už majú aj Kučera s Habšudovou

Na premiérovom ročníku v sezóne 1989 zvíťazilo Československo - po boku Heleny Sukovej Miloslav Mečíř, súčasný daviscupový kapitán SR. V roku 1998 získali trofej Karol Kučera a Karina Habšudová. Tento rok triumfovali Spojené štáty americké (Serena Williamsová, Mardy Fish).

Hrá sa na tvrdom povrchu v hale Burswood Dome v Burswood Entertainment Centre najprv vo dvoch štvorčlenných základných skupinách každý s každým (vždy dve dvojhry a štvorhra) a víťazi skupín sa stretnú vo finále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý a Cibulková idú na Hopmanov pohár