Hrbatého víťazstvo vo dvojhre v nemeckej I. bundeslige

SITA|16. aug 2008 o 19:36

BRATISLAVA 16. augusta (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý zvíťazil v nedeľňajšom stretnutí dvojhry v rámci záverečného 9. kola nemeckej I. bundesligy družstiev nad argentínskym ľavákom Diegom Junqueirom, ...

BRATISLAVA 16. augusta (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý zvíťazil v nedeľňajšom stretnutí dvojhry v rámci záverečného 9. kola nemeckej I. bundesligy družstiev nad argentínskym ľavákom Diegom Junqueirom, 95. vo svetovom rebríčku ATP Entry, tesne 6:1, 3:6, 10:7 (zápasový tajbrejk).

Tridsaťročný Bratislavčan Hrbatý, tento týždeň 451. v renkingu, nastúpil za tím Erfurter TC Rot-Weiss proti HTC Blau-Weiss Krefeld (napokon celkovo remíza 3:3) aj na štvorhru. Po boku španielskeho veterána Felixa Mantillu prehral s brazílsko-argentínskym párom Franco Ferreiro, Cristian Villagran hladko 1:6, 0:6.

Ako je známe, Hrbatý ešte v utorok v Pekingu na olympijských hrách v 2. kole singlovej súťaže mimoriadne dôstojne vzdoroval Američanovi Jamesovi Blakovi, napokon semifinalistovi. Sedmičke počítačového poradia podľahol za 128 minút 6:7 (3), 6:4, 3:6.

Už pred sobotou bolo isté, že titul získa Kurhaus Lambertz Aachen, za ktorý pravidelne hráva Michal Mertiňák. Aachen na záver hostil priebežne beznádejne posledný Solinger TC 1902. Výsledok zatiaľ nie je známy. Solingen má v kádri Iva Kleca, ktorý však už trénuje v New Yorku na kvalifikáciu US Open. "Od štvrtka som na Manhattane. Po návrate z nevydareného turnajového pokusu v Indii som sa pripravoval s otcom a bratom," uviedol I. Klec pre agentúru SITA. Hrbatého Erfurtu patrilo pred ešte neskompletizovaným 9. kolom I. bundesligy 2008 tretie miesto v 10-člennej tabuľke za obhajcom titulu TK Grün-Weiss Mannheim.


Z výsledkov jednotlivých zápasov v rámci sobotňajších stretnutí záverečného 9. kola nemeckej I. bundesligy tenisových družstiev mužov:

Dominik Hrbatý (SR) - Diego Junqueira (Arg.) 6:1, 3:6, 10:7 (zápasový tajbrejk)

Franco Ferreiro, Cristian Villagran (Braz./Arg.) - Dominik Hrbatý, Felix Mantilla (SR/Šp.) 6:1, 6:0

Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Fabrice Santoro (Fr.) 1:6, 6:1, 10:5 (zápasový tajbrejk)

Flavio Cipolla (Tal.) - Jevgenij Koroľov (Rus.) 7:6 (4), 6:3

Carlos Berlocq (Arg.) - Marc López (Šp.) 5:7, 7:6 (4), 6:1

Juan Pablo Brzezicki (Arg.) - Christophe Rochus (Belg.) 7:5, 6:1

Alexander Peya (Rak.) - Iván Navarro-Pastor (Šp.) 6:7 (3), 6:4, 13:11 (zápasový tajbrejk)



tx;ru;ko

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hrbatého víťazstvo vo dvojhre v nemeckej I. bundeslige