Hráči Walesu oslavovali úspechy s deťmi. Dostali napomenutie od UEFA

Gareth Bale so svojou dcérkou oslavovali postup Walesu.
Gareth Bale so svojou dcérkou oslavovali postup Walesu. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|10. júl 2016 o 06:06

Wales Online referuje, že organizátori šampionátu oficiálne napomenuli Wales za zlé správanie.

BRATISLAVA. UEFA napomenula reprezentáciu Walesu za to, že po zápasoch na majstrovstvách Európy priniesli hráči na ihrisko svoje deti.

Gareth Bale, Neil Taylor a Hal Robson Kanu po víťazstvách proti Severnému Írsku a Belgicku si chceli chvíle užiť so svojou rodinou, tak na trávnik priviedli svoje deti.

Funkcionári UEFA sa kvôli tomu sťažovali pred semifinálovým zápasom s Portugalskom. Wales Online referuje, že organizátori šampionátu oficiálne napomenuli Wales za zlé správanie.

Šéf exekutívy Waleskej futbalovej asociácie (FAW) Neil Ward správy potvrdil: "Boli sme sklamaní. Chápali sme bezpečnostné riziká sprevádzajúce každý zápas," vyhlásil Ward podľa BBC.

"Myslím si, že ľuďom sa veľmi páčilo vidieť malé deti na ihrisku. Bolo krásne sledovať, ako aj tí najmenší fanúšikovia podporovali náš tím, ktorý bol nesmierne súdržný. Hráči ukázali guráž, vášeň, priateľstvo i lásku k rodine," pokračuje Ward.

Gareth Bale bol prvým hráčom Walesu, ktorý týmto spôsobom porušil bezpečnostné opatrenia. Hviezda Realu Madrid si po víťaznom zápase proti Severnému Írsku na trávnik priniesla svoju trojročnú dcéru Albu Violet. Aj týmto počinom si Wales získal popularitu po celom svete, no funkcionárov UEFA nepotešil.

Aj Neil Taylor si na ihrisko priniesol deti.
Aj Neil Taylor si na ihrisko priniesol deti. (Autor: SITA/AP)
(Autor: SITA/AP)
(Autor: SITA/AP)

Po víťazstve vo štvrťfinále nad Belgickom (3:1) si svoje deti priniesli aj ľavý obranca Neil Taylor a hviezda zápasu, útočník Hal Robson-Kanu. 

Riaditeľ turnaja Martin Kallen pre Daily Mirror nedávno vyhlásil: "Ide o európsky šampionát, nie rodinnú párty. Štadión nie je pre malé deti najbezpečnejším miestom. Je to pekné, nie sme stopercentne proti, ale musíme byť obozretní. Stáva sa čoraz častejšie, že členovia rodín hráčov by chceli ísť na ihrisko. Ľudia, ktorí majú akreditáciu na trávnik a do útrob štadióna ísť môžu, ostatní nie. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Hráči Walesu oslavovali úspechy s deťmi. Dostali napomenutie od UEFA