Hráči Evertonu Muchu za prehru s Chelsea nevinia

Ján Mucha ml.
Ján Mucha ml. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. okt 2011 o 13:56

Ján Mucha prvýkrát inkasoval v 58. min od Salomona Kaloua, štyri minúty pred koncom predĺženia zariadil postup Chelsea striedajúci Daniel Sturridge.

LIVERPOOL. Brankárska jednotka anglického futbalového klubu FC Everton Tim Howard neviní svojho slovenského náhradníka Jána Muchu ml. z eliminácie liverpoolskeho klubu v osemfinále Ligového pohára hráčmi FC Chelsea. Účastník MS 2010 v JAR odchytal celý stredajší zápas, v ktorom jeho mužstvo podľahlo "The Blues" 1:2 po predĺžení.

"Je mi ho ľúto, ale viac sa k tomu nedá povedať. Každý jeden z nás má občas taký neúspešný deň a sám viem, že moje slová ho veľmi neutešia. Som presvedčený, že sa otrasie a bude na sebe tvrdo pracovať," povedal Američan pre Sky Sports.

Ján Mucha ml. prvýkrát inkasoval v 58. min od Salomona Kaloua. Reprezentant Pobrežia Slonoviny poslal oblúkom na 28-ročného rodáka z Belej nad Cirochou ľahkú loptu, tá mu však prepadla pomedzi ruky a skončila až za bránkovou čiarou. Na 1:1 vyrovnal Louis Saha, ale štyri minúty pred koncom predĺženia zariadil postup Chelsea striedajúci Daniel Sturridge.

J. Mucha ml. najprv vyrazil pred seba prudkú strelu Florenta Maloudu z 25-metrovej vzdialenosti, ale na dorážku 22-ročného Angličana už bol krátky.

Slovenský reprezentačný gólman mal v dueli v Goodison Parku aj niekoľko dobrých zákrokov, keď zneškodnil príležitosť Nicolasa Anelku či nebezpečnú strelu Branislava Ivanoviča.

Na Muchovu adresu sa zmierlivo vyjadril aj obranca Sylvain Distin: "Cez polčas sme si povedali, že, čo sa stalo, stalo sa a je dôležité sústrediť sa na zvyšok súboja. Chyby sa jednoducho stávajú a neviete s tým nič urobiť." Muchu neviní ani kouč "karameliek" David Moyes.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hráči Evertonu Muchu za prehru s Chelsea nevinia