Howe znova spojí Detroit s Kanadou, pomenujú po ňom most

Portrét Gordieho Howea, pri ktorom aplaudajú Rick Snyder (vľavo) a Stephen Harper. Syn hokejovej legendy Murray Howe stojí vpravo.
Portrét Gordieho Howea, pri ktorom aplaudajú Rick Snyder (vľavo) a Stephen Harper. Syn hokejovej legendy Murray Howe stojí vpravo. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. máj 2015 o 11:23

Most ponad rieku Detroit bude niesť meno 87-ročného rodáka z kanadského Floralu.

DETROIT. Hokejová kariéra Gordieho Howa prepojila Kanadu s americkým Detroitom a spojenie bude ešte pevnejšie, keď po legende pomenujú nový most ponad rieku Detroit.

Guvernér štátu Michigan Rick Snyder a kanadský premiér Stephen Harper vo štvrtok oznámili, že plánovaná stavba za 2,1 miliardy amerických dolárov medzi Detroitom a Windsorom bude niesť meno 87-ročného rodáka z kanadského Floralu.

"Mr. Hockey" pôsobil v tíme Red Wings štvrť storočia a štyrikrát s ním získal Stanleyho pohár.

"Keď sa nad tým zamyslíme, kto by mohol symbolizovať puto medzi oboma krajinami lepšie? Kto je legendou pre Detroit, štát Michigan aj Kanadu?" položil rečnícku otázku Snyder, podľa ktorého bolo rozhodnutie jednomyseľné.

Most Gordieho Howa by mali uviesť do prevádzky v roku 2020. Cieľom stavby je odbremeniť vyťažený most Ambassador a tiež tunel medzi Detroitom a Windsorom, ktorý je príliš úzky pre kamióny.

"Znie to veľmi dobre," sprostredkoval syn Murray reakciu Gordieho Howea, ktorý sa zotavuje z októbrovej vážnej mozgovej príhody.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Howe znova spojí Detroit s Kanadou, pomenujú po ňom most