Hossa sa po zranení vráti na ľad počas najbližších dní

Slovák Marián Hossa sa vracia do bojov o play-off.
Slovák Marián Hossa sa vracia do bojov o play-off. (Autor: SITA)
TASR|14. mar 2014 o 19:04

Od zápasu pod holým nebom proti Pittsburghu sa Marián Hossa liečil so zranenia. Do zápasu NHL by mal vzkorčuľovať v nedeľu, alebo v utorok.

CHICAGO. Slovenský hokejový reprezentant Marián Hossa sa po zranení už zapojil do tréningového procesu tímu Chicago Blackhawks a o niekoľko dní sa vráti späť do kolotoča NHL.

Podľa vlastných slov sa tak stane v nedeľňajšom domácom zápase s Detroitom alebo v utorok, keď sa Chicago predstaví na ľade Philadelphie.

Hossa utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela 1. marca v súboji pod otvoreným nebom proti Pittsburghu. Odvtedy vynechal päť duelov, ale v piatok už korčuľoval so spoluhráčmi a po tréningu nehlásil žiadne komplikácie.

"Pravdupovediac, cítim sa lepšie ako včera. A to je dobré znamenie," povedal Hossa po tréningu pre ESPN.

Tridsaťpäťročný krídelník dodal, že zranenie nemalo spojitosť s problémami s chrbtom, ktoré ho trápili po vlaňajších bojoch o Stanleyho pohár. Kvôli nim vynechal aj predsezónny kemp.

Hossa odohral v aktuálnej sezóne 57 zápasov s bilanciou 24 gólov a 26 asistencií.

"Na korčuliach vyzeral dobre a vravel, že sa rovnako dobre aj cíti," povedal tréner Chicaga Joel Quenneville o Hossovi po piatkovom tréningu. Obhajcovi Stanleyho pohára Chicagu patrí 16 zápasov pred koncom základnej časti 5. priečka v Západnej konferencii NHL.V Centrálnej divízii sa Blackhawks momentálne bijú o druhé miesto s Coloradom. V piatok podľahli na domácom ľade Nashvillu 2:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa sa po zranení vráti na ľad počas najbližších dní