Hossa sa blysol parádnym gólom, jeden presný zásah mu navyše neuznali

Marián Hossa (vľavo) sa postaral o emocionálne chvíle na ľade i mimo neho.
Marián Hossa (vľavo) sa postaral o emocionálne chvíle na ľade i mimo neho. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. feb 2016 o 09:43

Hosťujúci tréner Joel Quenneville takmer preskočil zo striedačky na ľad.

GLENDALE. Slovenský hokejista Marián Hossa v tejto sezóne NHL nie je výnimočne produktívny, ale jeho deviaty gól v súťažnom ročníku stál za to.

Hossa v úvode druhej tretiny vyrovnal svojím 9. gólom v sezóne na 1:1, keď sa z pravého rohu perfektne natlačil pred bránku a prekonal Louisa Dominguea strelou k prvej žrdi.

Bol to druhý Hossov gól v zápase, ale prvý, ktorý platil. V úvodnej časti prekonal za bezgólového stavu brankára Coyotes bekhendovou dorážkou, ale pri zakončení nohou zavadil o hokejku brankára, čím mu znemožnil spraviť zákrok.

Tréner Dave Tippett si dal situáciu preveriť na videu a rozhodcovia napokon po dlhom zvažovaní gól neuznali.

To poriadne nahnevalo kouča Blackhawks Joela Quennevilla, ktorý za protesty navyše inkasoval dve minúty a Arizona presilovku využila.

"Tréner veľmi prežíva podobné situácie, je skrátka emocionálny typ. Keď si pozrel záznam celej situácie, ihneď povedal, že to bol stopercentný gól," vravel Marián Hossa aj na webe NHL.

Bol to už 495. gól v podaní 37-ročného skúseného krídelníka v najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete, deviaty v tejto sezóne (9+18).

"Bol to Hossa, ako ho veľmi dobre poznáme. Pomohol si jednou rukou a napokon dostal puk do siete, ako to on vie," pochválil slovenského spoluhráča kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

"Sme veľmi šťastní, že sme vyhrali tento šialený zápas," doplnil slovenský krídelník. "Bol to hokej hore-dolu a diváci sa počas zápasu nenudili. V hale to po celý čas žilo," uviedol Quenneville aj pre Chicago Tribune.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa sa blysol parádnym gólom, jeden presný zásah mu navyše neuznali