Hossa pred šiestym duelom: Dôležité bude zachytiť úvod

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: sita)
TASR|8. jún 2010 o 12:34

Slovenský hokejista Marián Hossa veľmi dobre vie, že žiadne vedenie ešte automaticky nezaručuje celkový triumf.

PHILADELPHIA. Jeho Chicago síce vyhráva vo finále Stanleyho pohára nad

PLAY OFF NHL

finále, Stanley Cup 2009/10

nhl.jpg

Chicagovs Philadelphia

6. PHI - CHI, ŠT - 10.6.

7. CHI - PHI, SO - 12.6.

* hrá sa na 4 víťazné duely

* všetky zápasy sa hrajú o 2.00 h SEČ, priame prenosy dáva Nova Sport a ESPN America

Prečítajte si o NHL viac

Philadelphiou 3:2 na zápasy, no v rovnakej situácii bol 31-ročný útočník aj vlani a jeho Detroit sľubný náskok v sérii s Pittsburghom vtedy premrhal.

Hossa zažíva už druhé finálové "déja vu", keďže aj pred dvoma rokmi zápolil o pohár na strane zdolaných Penguins.

Skúsenosti má na rozdávanie, čo jeho spoluhráči pred šiestym zápasom série určite ocenia.

"V tejto situácii som už bol. Po tom, čo som zažil, predovšetkým vlani, viem, že kľúčové bude hneď to prvé striedanie. Dôležité bude, aby sme zachytili úvod a strelili prvý gól," citujú Hossu zámorské médiá.

Slovenský krídelník sa stal prvým hráčom v histórii NHL, ktorý tretíkrát v rade bojoval vo finále Stanleyho pohára v drese troch rozličných tímov. Tretí neúspech si ale nepripúšťa ani on, ani jeho kolegovia. "Posledné skúsenosti mu môžu určite pomôcť," vyslovil sa pre ESPN tréner "jastrabov" Joel Quenneville.

"Rovnako môže Marián pomôcť aj nášmu tímu, keďže vie, ako sa treba pripraviť na najbližšie dni. Povedal by som, že by mohol byť jedným z našich najlepších hráčov. Keďže už touto situáciou prešiel, najlepšie vie, ako treba ukontrolovať svoje emócie," vyjadril sa kouč Chicaga.

V úvodných troch súbojoch proti Flyers zaznamenal Hossa gól a tri asistencie, v ďalších dvoch sa však bodovo odmlčal. Napriek tomu podal spoľahlivý výkon a ani tri mínusové body z piateho zápasu nejdú vyložene na jeho vrub.

K splneniu sna mu už chýba iba kúsok. Napriek tomu si trenčiansky odchovanec dobre uvedomuje, že posledný krok býva tým najnáročnejším. "Bude to vôbec najťažší zápas série," dodal na margo šiesteho duelu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa pred šiestym duelom: Dôležité bude zachytiť úvod