Hossa je už blízko pred návratom na ľad, duel proti Atlante ešte nestihne

TASR|5. nov 2010 o 21:31

Zranený slovenský hokejista Marián Hossa sa už čoskoro opäť vráti na klziská zámorskej NHL.

CHICAGO. Útočník Chicaga Blackhawks síce ešte nestihne najbližšie vystúpenie v noci na nedeľu proti bývalým spoluhráčom z Atlanty, no do zostavy by sa mal vrátiť už v najbližších dňoch.

Hossa jastrabom chýba od 27. októbra, keď utrpel v dueli s Los Angeles nešpecifikované zranenie v hornej polovici tela. V utorok po prvý raz korčuľoval s tímom a v piatok na domácom ľade v United Center už absolvoval plnohodnotný tréning aj s fyzickým kontaktom. "Na tréningu už dnes robil všetko. Proti Atlante si ešte nezahrá, no uvidíme, ako to bude potom. To, že zvládol všetky cviky, vrátane kontaktných je dobrým znamením," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville pre zámorské médiá.

Hossa už vynechal pre zranenie štyri zápasy. Aj napriek tomu ho jeho sedem gólov stále drží na šiestej priečke v poradí kanonierov. Navyše má na konte dovedna 11 bodov.

Hneď na druhý deň po Atlante hrá Chicago doma proti Edmontonu, pre Oilers to bude pritom už druhý výlet na pôdu úradujúcich šampiónov v priebehu desiatich dní. Pri prvej návšteve 29. októbra vyhrali 7:4, domáci hrali pritom po prvý raz bez Hossu a navyše stratili aj centra Dava Bollanda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa je už blízko pred návratom na ľad, duel proti Atlante ešte nestihne