S Chárom už Islanders nepočítajú, povedal generálny manažér

Zdeno Chára strelil gól v zápase proti Tampe Bay.
Zdeno Chára strelil gól v zápase proti Tampe Bay. (Autor: Reuters)
Oh my Hockey|23. aug 2022 o 11:38

Zdeno Chára patril minulý rok k najlepším v jednej štatistike.

NEW YORK. Generálny manažér klubu New York Islanders Lou Lamoriello informoval, že obrancovia Zdeno Chára a Andy Greene momentálne nie sú v plánoch tímu pre budúcu sezónu. Vedenie s nimi nediskutovalo.

Lamoriello to povedal počas tlačovej konferencie.

Klub by chcel v roli šiesteho obrancu využívať internú možnosť v rámci vlastných štruktúr. Chára je aktuálne voľný hráč a má právo komunikovať a podpísať zmluvu s akýmkoľvek klubom.

Štyridsaťpäťročný obranca je od júla 2019 najstarší aktívny hráč v NHL. Iba traja korčuliari v histórii NHL nastúpili do zápasu vo vyššom veku - Gordie Howe (52 rokov, 11 dní), Chris Chelios (48 rokov, 71 dní) a Jaromír Jágr (45 rokov, 319 dní).

Chára odohral v NHL 1680 zápasov v základnej časti, čo ho radí na historické siedme miesto. Prvý je Patrick Marleau s 1779 stretnutiami.

Medzi obrancami je Slovák na prvom mieste, keďže počas uplynulej sezóny predbehol Cheliosa, ktorý nastúpil do 1651 zápasov.

Je otázne, či Chára ešte odohrá nejaký zápas v profilige. V minulej sezóne odohral "Big Z" 72 duelov v drese Islanders, pripísal si 14 bodov.

Efektívny bol stále v hre oslabení. S ním na ľade inkasoval jeho tím v početnej nevýhode 3,36 gólov na 60 odohraných minút. To ho radí na piate miesto medzi obrancami celej NHL, ktorí odohrali aspoň 50 minút v oslabení.

Medzi tými, ktorí odohrali aspoň 100 minút, je dokonca na druhom mieste.

Chára patrí k najlepším obrancom histórii NHL. V roku 2011 vyhral s Bostonom ako kapitán Stanley Cup. Šesťkrát bol finalistom v boji o Norris Trophy pre najlepšieho obrancu, túto cenu v roku 2009 aj vyhral.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»S Chárom už Islanders nepočítajú, povedal generálny manažér