Komentátor si išiel vykričať hlasivky. Slovák sa nezvyčajným gólom zapísal do histórie

Andreas Straka si za bránou naberá puk na čepeľ hokejky.
Andreas Straka si za bránou naberá puk na čepeľ hokejky. (Autor: X / Quebec_Remparts)
Šimon Čop|28. okt 2024 o 14:45

V zámorí bojuje o čo najlepšie draftové vyhliadky.

BRATISLAVA. Keď začala Quebec Major Junior Hockey League písať svoju históriu, v NHL hralo 12 tímov a Stan Mikita bol v najlepších hokejových rokoch.

Je to už 55 rokov, no v celej tejto histórii jednej z popredných kanadských juniorských líg sa našli len siedmi hokejisti, ktorí dokázali streliť tzv. Michigan gól. Ich menoslov rozšíril slovenský útočník Andreas Straka.

Do Quebecu zamieril zlepšiť si šance pred draftom. Spomedzi nováčikov v Amerike sa do najnovšieho vydania článku o zaujímavých Slovákoch v zahraničných ligách dostal ešte Peter Valent. Z USHL si tu miesto vypýtal Richard Baran.

V českej Tipsport extralige zas zahviezdili dvaja skúsení - Matúš Sukeľ z Litvínova a Stanislav Škorvánek z Hradca.

Andreas Straka 

Ubehli len tri týždne, čo bol Andreas Straka vo výbere zaujímavých Slovákov naposledy. Miestenku v článku si však vypýtal znova. 

Stačil mu na to jediný moment, ktorým si však vypýtal pozornosť aj v Kanade. Strelil nádherný gól. 

Mladík ukázal šikovné ruky aj chladnú hlavu. V zápase jeho Quebecu Remparts a Baie-Comeau Drakkar vsietil tzv. Michigan.

VIDEO: Michigan gól v podaní Andreasa Straku

Stal sa len siedmym hráčom v dejinách QMJHL s úspešným lakrosovým zakončením. Ide pritom o juniorskú ligu s 55-ročnou históriou. 

Zakončil tým úspešný týždeň. Skóroval v troch stretnutiach po sebe. 

Sedemnásťročný Spišiak zaznamenal v 12 dueloch 7 (4+3) bodov. V Kanade hrá po prvý raz. V nedávnom preddraftovom rebríčku NHL Central Scouting ho zaradili medzi kandidátov na výber v 6.-7. kole. 

Matúš Sukeľ 

Aj keď je Matúš Sukeľ útočníkom, patrí skôr k sviatočným strelcom. V českej Tipsport extralige pôsobí už šiesty rok a ešte nikdy neprekonal hranicu desiatich gólov. 

Nábeh na to má v ročníku 2024/25. Výrazne si dopomohol posledným zápasom, keď pomohol Litvínovu k víťazstvu 6:0 nad Plzňou tromi gólmi. 

Išlo len o jeho druhý hetrik od začiatku profesionálnej kariéry. Prvý strelil ešte 24. novembra 2017, keď hral za Liptovský Mikuláš.

VIDEO: Hetrik Matúša Sukeľa do siete Plzne

"Je to môj druhý hetrik v kariére, takže to pre mňa nie je celkom bežná situácia. Samozrejme, potešilo ma to, najmä som však rád, že som ním prispel k víťazstvu. Čas na nejaké oslavy však určite nie je, v utorok hráme ďalší zápas," vyjadril sa kapitán pre klubový web. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»QMJHL»Komentátor si išiel vykričať hlasivky. Slovák sa nezvyčajným gólom zapísal do histórie