Cehlárik je najlepší vo Švédsku. Zopakuje v Leksande úžasnú sezónu?

Peter Cehlárik so spoluhráčmi z klubu Leksands IF.
Peter Cehlárik so spoluhráčmi z klubu Leksands IF. (Autor: Twitter Leksands IF)
Šimon Čop|27. nov 2023 o 14:00

Dalibor Dvorský si cez víkend pripísal až 7 kanadských bodov.

BRATISLAVA. Hokejový klub zo švédskeho Leksandu sa aktuálne drží na slušnej šiestej pozícii v tabuľke najvyššej švédskej súťaže. Tá je cieľom, s ktorým by po základnej časti vládla spokojnosť. Prvých šesť tímov v SHL totiž pokračuje rovno do štvrťfinále play-off. 

Naposledy dosiahol klub priamy postup v sezóne 2020/21, keď tam dominovalo slovenské duo Marek Hrivík - Peter Cehlárik. Bude prebiehajúci ročník podobný? 

Dvojica hrá opäť spolu a druhý menovaný je aktuálne najproduktívnejším hráčom mančaftu. V 20 zápasoch zaznamenal 16 (6+10) bodov, z toho päť počas uplynulého týždňa. 

Na zahraničných ľadoch zažiaril aj Dalibor Dvorský. V posledných dvoch zápasoch zaznamenal úžasných sedem bodov. V juniorke sa darilo i brankárovi Damianovi Slávikovi. 

Rovesník dvoch menovaných Adam Cedzo si vyslúžil miesto v novom vydaní rubriky o najzaujímavejších slovenských hokejistoch v zahraničí vďaka prvému gólu medzi seniormi. V Česku sa v neposlednom rade darilo i brankárovi Branislavovi Konrádovi.

Dalibor Dvorský 

Za víkend, aký zažil Dalibor Dvorský, by sa nenahneval nijaký hokejista. Prekonal míľnik, zbieral body i víťazstvá. 

Jeho Sudbury sa poriadne rozstrieľalo. V noci z piatka na sobotu vyhrali “vlci” nad Londonom Knights 9:2 a v noci z nedele na pondelok porazili Oshawu 7:5. 

Slovenský mladík zažiaril. V prvom stretnutí sa stal druhou hviezdou. Strelil gól na 1:0 a potom k nemu pridal ešte tri asistencie. Bol to jeho prvý štvorbodový zápis v lige.

VIDEO: Gól Dalibora Dvorského proti Londonu

K siedmim gólom proti Oshawe pomohol tromi kanadskými bodmi. Opäť strelil prvý gól tímu a naštartoval ho k vysokému víťazstvu.

VIDEO: 10. gól Dalibora Dvorského v OHL

On a Quentin Musty sú bodovo najprínosnejšími hráčmi mužstva. Obaja majú po 22 bodov, no odohrali len po 14, resp. 13 zápasov. Spomedzi spoluhráčov, ktorí v tíme hrávajú od úvodu sezóny, sú produktívnejší len dvaja. 

Proti Oshawe strelil svoj 10. gól od príchodu do zámoria. Aktuálne ťahá šnúru 5 zápasov s bodom a 3 s gólom. 

Produkovať zvláda napriek paradoxnej skutočnosti, že jeho presilovková formácia patrí veľmi prekvapivo k najhorším v OHL. Ak si nájdu chémiu so spoluhráčmi a prelomia blok, môže štatisticky ešte porásť.

Peter Cehlárik 

Kanadské bodovanie Leksandu má od posledného týždňa nového lídra. Je ním slovenský útočník Peter Cehlárik.

Ten v poslednom týždni pomohol švédskemu klubu k zisku troch bodov z dvoch zápasov. On sám si svoje štatistiky rozšíril o dva góly a dve asistencie. 

Bol kľúčom k výhre 3:0 vo štvrtok proti Lulei. Bodoval pri každom góle tímu. V 18. minúte prihral na gól Johanssonovi, v 49. minúte Caitovi a v čase 52:06 uzavrel stav stretnutia. 

Aj v sobotu robil, čo bolo v jeho silách. Keď Leksand v treťom dejstve prehrával proti Färjestadu, vyrovnal na 2:2. Zápas sa však skončil ich porážkou 2:4. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»SHL - Svenska hockeyligan»Cehlárik je najlepší vo Švédsku. Zopakuje v Leksande úžasnú sezónu?