Hráč týždňa? Pospíšil je miláčikom fanúšikov, tí zaňho húfne hlasujú

Martin Pospíšil sa raduje po góle.
Martin Pospíšil sa raduje po góle. (Autor: Twitter / Calgary Flames)
Šimon Čop|13. nov 2023 o 12:30

Šimon Nemec odohral rekordný zápas.

BRATISLAVA. Počas posledného týždňa sa dianie v popredných európskych súťažiach zastavilo. Najlepší hokejisti sa predstavili na medzinárodnej scéne.

Slovenskí hokejisti reprezentovali na Nemeckom pohári a iní dostali krátke voľno. Preto sa táto epizóda článku o najlepších Slovákoch na zahraničných ľadoch bude týkať len tých, ktorí hrávajú v zámorí.

Šimon Nemec predviedol v uplynulom týždni one-man show pri výhre jeho Uticy nad Rochesterom 6:0. Pozbieral 4 body a 5 plusiek.

Skvelý štart kariéry v NHL naďalej zažíva Martin Pospíšil. Ten sa podľa ankety stáva veľkým obľúbencom fanúšikom, za čo môže aj ďalší gól či krásna asistencia v jeho podaní.

Medzi juniormi zažiarili Peter Repčík a Filip Mešár. K širokej enkláve slovenských mladíkov v Severnej Amerike sa čoskoro pridá Daniel Alexander Jenčko, ktorý prestupuje do klubu, ktorý vlani vyhral titul v USHL.

Šimon Nemec 

Výkon, aký podal Šimon Nemec v nedávnom zápase AHL, sa len tak nevidí. Za takéto bodové hody sú radi aj starší a skúsenejší útočníci. On však, ako mladý obranca, na ľade vyzerá ako harcovník. 

Devätnásťročný Lipták bodovo explodoval cez víkend v zápase jeho Uticy proti Rochesteru. Comets vyhrali jednoznačne 6:0. 

Nemec bol pri takmer každom góle. Zápas zakončil s piatimi pluskami. 

Ešte výraznejšie však zaujal bodmi. Duel ukončil s dvomi gólmi a dvomi asistenciami. Tak produktívny zápas ešte v zámorí nikdy nezažil.

VIDEO: Štyri body Šimona Nemca proti Rochesteru

Prvý bod zaznamenal v čase 6:04, keď krásnym pasom našiel Graema Clarkea. V 31. minúte bol pri gólovej akcii, ktorú zakončoval Criscuolo. 

Prvý gól strelil v 43. minúte. Do poloodkrytej siete poslal puk po prihrávke Wotherspoona. V čase 54:48 ešte dokončil debakel a uzavrel stav stretnutia. 

Horúci kandidát na povolanie do NHL má po 7 zápasoch na konte 6 (2+4) bodov. Hoci úvod sezóny vynechal pre zranenie, už sa dostal do päťky najproduktívnejších hráčov Comets. Medzi obrancami tímu nemá nik viac bodov. 

Okrem tohto zápasu odohral v poslednom týždni ešte jeden, taktiež proti Rochesteru. Pri prehre 3:4 však nebodoval.

Martin Pospíšil 

Každú nedeľu sa organizácia Calgary Flames cez oficiálny účet na sociálnej sieti X formou ankety pýta, ktorý z jej hráčov si zaslúži ocenenie “hráč týždňa”. 

Po druhýkrát za sebou sa medzi trojicou nominovaných ocitol aj slovenský nováčik Martin Pospíšil. Naposledy ho porazil Connor Zary, teraz to vyzerá na jednoznačnú záležitosť pre Slováka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráč týždňa? Pospíšil je miláčikom fanúšikov, tí zaňho húfne hlasujú