Slafkovský oslňuje. Stúpa k najlepším juniorom v dejinách najslávnejšieho klubu NHL

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|12. feb 2024 o 13:25

V zámorí rezonujú výkony mnohých slovenských juniorov, aj Adama Sýkoru, najmladšieho hráča AHL.

BRATISLAVA. Posledný týždeň bol pre popredné európske ligy oddychový. Z dôvodu reprezentačnej pauzy boli jednotlivé súťaže pozastavené. 

Výber zaujímavých Slovákov na zahraničných ľadoch je preto tentoraz čisto zámorský. V Amerike je totiž mnoho Slovákov bojujúcich o NHL či o čo najlepšie postavenie v nej. 

Najvýraznejšie sa o slovo hlási Juraj Slafkovský. Momentálne je v najlepšej forme od vstupu do NHL, pravidelne bojuje a dokonca útočí na 44-ročný klubový rekord Montrealu Canadiens.  

Príliš nezaostáva ani nováčik Martin Pospíšil. Zaujal bodom i vylúčením do konca zápasu, hoci najvýznamnejší moment jeho týždňa prišiel, keď predĺžil zmluvu s Calgary. 

Na farme sa snažia predviesť Pavol Regenda, Samuel Kňažko či Adam Sýkora, ktorý, hoci je najmladším hráčom v AHL, sa netají najvyššími ambíciami. 

Juraj Slafkovský 

Montreal Canadiens je klub, ktorý mal počas takmer celej histórie najvyššie ciele a darilo sa mu ich aj dosahovať. Hrali tam najlepší z najlepších, takmer celé 20. storočie išlo o kandidáta na Stanleyho pohár.

Tínedžeri tam veľa šancí nedostávajú. Musia byť výnimoční, a to platí aj o rokoch súčasných.

V celej 114-ročnej histórii organizácie nastúpilo aspoň v jednom zápase v klubových farbách len 48 juniorov.

Najviac ich bolo v osemdesiatych rokoch, dvanásť. Len 26 hráčov v kategórii do 20 rokov pritom v NHL za Montreal odohralo aspoň 10 zápasov a len štyria z nich boli Európania.

A k historicky najlepším mladíkom v historicky najúspešnejšom klube sa vstupom a výkonmi v NHL zaradil Juraj Slafkovský.

Po ťažkej prvej sezóne sa v druhej adaptoval, našiel si miesto medzi najdôležitejšími útočníkmi a v poslednom období sa dokonca stal ťahúňom tímu z azda najhokejovejšieho mesta na svete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský oslňuje. Stúpa k najlepším juniorom v dejinách najslávnejšieho klubu NHL