Americký obranca opúšťa hokejové Michalovce. Angažmán našiel u susedov

Zach Osburn v drese Michaloviec.
Zach Osburn v drese Michaloviec. (Autor: TASR)
SITA|24. apr 2023 o 19:06

Produktívny bek si vyskúša pôsobenie v Česku.

BRATISLAVA. Zacha Osburn, hráč HK Dukla Ingema Michalovce, prestupuje po dohode do Česka. Dvadsaťšesťročný bek so skúsenosťami zo zámorskej AHL sa pridá ku klubu BK Mladá Boleslav.

Má skúsenosti aj zo zámoria

"Je to tvorivý a zároveň stále defenzívny bek, ktorý dokáže odviesť svoju prácu. Je to pravák do presilovky, aký nám chýbal, s dobrou strelou a dobrým korčuľovaním.

Veríme, že sa u nás presadí rovnako ako sa mu to podarilo na Slovensku," povedal o Osburnovi športový riaditeľ českého klubu Martin Ševc.

Osburn prišiel do tímu semifinalistu play-off slovenskej hokejovej extraligy pred sezónou 2022/2023. Predtým pôsobil rok v Taliansku.

Na Zemplíne odohral 47 duelov základnej časti s bilanciou 14 gólov a 17 asistencií, v play-off pridal 18 štartov a v nich 5 bodov (2+3).

Ešte pred príchodom do Európy si zahral aj v AHL, kde šesťkrát štartoval za Milwaukee Admirals a Stockton Heat.

Verí, že sa herne posunie

"Česká liga je v Európe známa ako špičková. Dostať šancu presadiť sa v nej beriem ako veľký krok v mojej kariére. Pevne verím, že sa mi v Česku podarí posunúť sa herne vpred.

Boleslav som si vybral, pretože je to rešpektovaná organizácia, ktorá v ostatných rokoch spravila veľký pokrok. Verím, že jej budem schopný pomôcť na ďalšej ceste a ona mi pomôže na mojej ceste," povedal Osburn v rozhovore na oficiálnom klubovom webe.

O pôsobení v Michalovciach doplnil: "Po vypadnutí v siedmom zápase semifinále play-off sme boli dosť sklamaní.

Tím však počas celej sezóny prešiel dlhú cestu a dokázal zvyšku ligy aj fanúšikom, že dokáže byť nebezpečný.

Myslím si, že sme spočiatku boli podceňovaní a veľmi sa s nami nerátalo. Napokon sme teda boli celkom spokojní," poznamenal a prezradil, že po lete doma sa do Česka vráti v polovici júla.

Tabuľka českej Extraligy


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Americký obranca opúšťa hokejové Michalovce. Angažmán našiel u susedov