Zaujal talentom aj menom. Sharks podpísali najväčšiu nádej po majstrovstvách sveta

Will Smith na drafte.
Will Smith na drafte. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. máj 2024 o 07:25

Smith zažil pôsobivú sezónu.

SAN JOSE. Will Smith je meno známe skôr filmovým fanúšikom. Asi však nepotrvá dlho a športoví nadšenci si ho budú spájať s inou postavou ako so známym hercom.

Ide o jeden z najväčších talentov súčasného hokeja. V roku 2023 sa stal štvorkou draftu a pred sezónou 2024/25 podpísal nový kontrakt v NHL.

San Jose Sharks v utorok oznámili, že s centom podpísali nováčikovskú zmluvu. Tá potrvá tri sezóny.

„Will je dynamický mladý center a sme nadšení, že sa k nám pripojí po pôsobivej sezóne na Boston College. Cítili sme, že toto je najlepší krok pri jeho ďalšom vývoji, aby sa stal plnohodnotným hráčom NHL a tešíme sa, že ho uvidíme na najvyššej hokejovej úrovni,“ vyhlásil generálny manažér Mike Grier.

Smith predvádzal v uplynulom ročníku univerzitnej NCAA pôsobivé výkony. V 41 dueloch zaznamenal 71 (25+46) bodov. Bol najproduktívnejším hráčom v súťaži, vyhral titul, dostal sa do All-Star tímu a stal sa najužitočnejším hráčom. Bol nominovaný na Hobey Baker Award, cenu pre najlepšieho univerzitného hokejistu.

Darilo sa mu aj na medzinárodnej scéne. Získal zlato na posledných MS do 20 rokov. Len nedávno sa vrátil z Európy, keďže reprezentoval aj na seniorskom šampionáte, z ktorého Američania vypadli vo štvrťfinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zaujal talentom aj menom. Sharks podpísali najväčšiu nádej po majstrovstvách sveta