V Toronte vypadol mikrofón. Fanúšikovia Leafs tak zaspievali hymnu sami

Hráči Toronta Maple Leafs-
Hráči Toronta Maple Leafs- (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. mar 2023 o 06:53

Colorado strelilo Montrealu osem gólov.

NEW YORK. V trojzápasovom programe NHL nenastúpil v noci z pondelka na utorok ani jeden slovenský hokejista. Zároveň sa nedarilo domácim mužstvám.

Hráči Buffala ukončili sériu štyroch prehier a prvýkrát zdolali vo vzájomnom dueli v prebiehajúcom ročníku Toronto 4:3.

Sabres v zápase dokázali otočiť nepriaznivý stav z 0:2 na 4:2. Dva góly strelil v prostrednej časti útočník Buffala Alex Tuch.

"Toto víťazstvo bolo pre nás dôležité, pretože sme hrali naozaj dobre v sobotu proti New York Rangers, ale nedostali sme odmenu za dobrú prácu.

V polovici zápasu svietil na ukazovateli nepriaznivý stav, ale tento tím vie skórovať. Verili sme si a nakoniec sa to preukázalo," povedal kouč Sabres Don Granato.

Fanúšikovia Toronta sa pred zápasom postarali o pekný moment. Keď speváčke prestal fungovať mikrofón pri spievaní americkej hymny, zaspievali ju sami.

VIDEO: Fanúšikovia Toronta spievajú hymnu USA

Montreal zaznamenal siedmu prehru za sebou, keď ho na domácom ľade deklasovalo Colorado 8:4. Avalanche rozhodli o svojom triumfe už v úvodnom dejstve sériou štyroch gólov v priebehu trinástich minút.

Canadiens do prestávky znížili na rozdiel troch gólov, avšak na začiatku prostrednej časti inkasovali ďalšie dva góly a zápas bol prakticky rozhodnutý.

Dva presné zásahy a jednu asistenciu si pripísal na svoje konto fínsky útočník Artturi Lehkonen, ktorý však v polovici duelu odstúpil zo zápasu, keď puk po strele spoluhráča Mikka Rantanena zlomil prst.

Lehkonen si pri góloch vyslúžil potlesk súperových fanúšikov, keďže v Montreale pôsobil šesť sezón.

"Neviem, či som niekedy počul, aby fanúšikovia povzbudzovali jedného hráča druhého tímu, keď skóruje. Bol to celkom zaujímavý zážitok, keď sa to stalo. Cítili sme sa, akoby sme hrali na domácom ľade," povedal pre nhl.com obranca Colorada Cale Makar.

Dallas Stars vyhrali v Seattli 5:2. Jeden z gólov "hviezd" strelil Wyatt Johnston. Od presťahovania sa organizácie z Minnesoty do Texasu nestrelil žiaden tínedžer viac gólov v jednom ročníku ako on, na konte ich má 17.

NHL - základná časť - 14. marec:

Montreal - Colorado 4:8 (1:4, 1:2, 2:2)

Góly: 19. Jos. Anderson (Kovacevic, Suzuki), 40. Gurianov (Suzuki, Drouin), 49. Ylönen (Wideman, Savard), 51. Matheson (Jos. Anderson, Savard) – 3. Lehkonen (L. O'Connor, D. Toews), 7. Byram (Girard), 9. Nieto (Eller, L. O'Connor), 16. Lehkonen (Rantanen, Makar), 22. Rantanen (Rodrigues, D. Toews), 24. Compher (Ničuškin, Lehkonen), 49. MacKinnon (Makar, Ničuškin), 54. Ničuškin (Makar, MacKinnon)

Brankári: Allen 9/15, Montembeault 16/18 - Georgijev 15/19


Toronto - Buffalo 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Góly: 22. Matthews (Kerfoot, Marner), 25. Järnkrok (Marner, Matthews), 59. W. Nylander (Matthews) – 35. Quinn (Peterka, Power), 44. Tuch (Ta. Thompson, Power), 50. Cozens (Stillman, Peterka), 52. Tuch (J. Skinner, Cozens)

Brankári: Murray 25/29 - Anderson 25/28


Seattle - Dallas 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Góly: 15. Gourde (Dunn, Frödén), 34. Tolvanen (Dunn) – 4. Dadonov (W. Johnston, Heiskanen), 6. Ja. Benn (J. Robertson, Pavelski), 24. Pavelski (Ja. Benn, Heiskanen), 34. W. Johnston (Dadonov, R. Suter), 41. J. Robertson (Heiskanen, Ja. Benn)

Brankári: Jones 27/32 - Oettinger 26/28

Tabuľka NHL


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Toronte vypadol mikrofón. Fanúšikovia Leafs tak zaspievali hymnu sami