Tatar prehral proti bývalému spoluhráčovi, jeho tím ani raz neskóroval

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|31. jan 2024 o 07:07

V NHL sa odohrali dva tesné zápasy.

NEW YORK. Seattle Kraken s Tomášom Tatarom v zostave prehrali na ľade San Jose Sharks. Nestrelili ani gól.

Kalifornský tím prehral na strelecké pokusy, avšak dvakrát udrel. V 48. minúte otvoril skóre Vlasic a v posledných sekundách trafil prázdnu bránku Seattlu Rutta.

Brankár Mackenzie Blackwood vychytal pri výhre 2:0 čisté konto po viac ako dvoch rokoch. Naposledy sa mu to podarilo ešte keď pôsobil v New Jersey.

Postavil sa proti bývalému spoluhráčovi Tomášovi Tatarovi. Ten odohral 12 minút a 55 sekúnd, pripísal si strelu na bránku.

"Žraloci" naberajú formu, vyhrali štvrtý zápas z uplynulých piatich, naďalej však zostávajú na poslednom ôsmom mieste v Pacifickej divízii.

"Myslím si, že momentálne sme plní sebavedomia, vieme si ustrážiť výsledok a uhrať zápas až do konca. Nedá sa to porovnať so štartom sezóny, keď sme príliš tlačili na hokejky a panikárili," povedal Blackwood.

Sharks uspeli aj bez svojho najproduktívnejšieho hráča Tomáša Hertla, český center vynechal duel pre zranenie v dolnej časti tela.

Bezgólový stav zlomil v 48. minúte Marc-Edouard Vlasic, skóre uzavrel strelou do prázdnej bránky ďalší obranca Jan Rutta.

"Je to dobrý pocit zvíťaziť. Nebol to z našej strany perfektný zápas, ale našli sme cestu k výhre. Je skvelý pocit zdolať tím, ktorý sa snaží dostať do play off," vyjadril sa Vlasic pre AP.

Slováci v NHL - kanadské bodovanie

Poradie

Meno

Klub

Zápasy

Góly

Asistencie

Body

+/-

1.

Juraj Slafkovský

Montreal

82

20

30

50

-19

2.

Tomáš Tatar

Seattle

70

9

15

24

+8

3.

Martin Pospíšil

Calgary

63

8

16

24

+14

Columbus uspel na ľade St. Louis 1:0, keď jediný gól duelu strelil v 45. minúte Dmitrij Voronkov.

Brankár Elvis Merzlikins zneškodnil všetkých 21 striel domácich a vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a desiate v kariére v NHL. Predtým naposledy dosiahol shutout 13. januára 2022.

"Vybojovali sme cenné víťazstvo, nielen pre mňa, ale pre celý tím. Pravdupovediac, bez pomoci spoluhráčov by som to nedokázal," uviedol pre nhl.com lotyšský brankár.

Blues nepomohlo ani 21 zákrokov Jordana Binningtona. "Nehrali sme dnes dostatočne dobre, o tom niet pochýb. V prvej tretine sme nekorčuľovali, neboli sme tak zapojení do hry, ako sme mali byť.

V druhej sme zlepšili korčuľovanie, ale stále sme hrali príliš jemne a s jemnou hrou sa na tejto úrovni nedá vyhrávať," zdôraznil tréner "bluesmanov" Drew Bannister. Blue Jackets chýbal pre zranenie nováčik Adam Fantilli, trojka vlaňajšieho draftu.

NHL - základná časť - 30. január:


St. Louis - Columbus 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Góly: 45. Voronkov (Werenski, J. Gaudreau)

Brankári: Binnington 21/22 - Merzlikins 21/21


San Jose - Seattle 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 48. Vlasic (Emberson, Eklund), 60. Rutta

Brankári: Blackwood 32/32 - Daccord 20/21

/Tomáš Tatar (Seattle) odohral 12 minút a 55 sekúnd, pripísal si strelu na bránku/


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar prehral proti bývalému spoluhráčovi, jeho tím ani raz neskóroval