V NHL strelili hetrik dvaja Fíni, jeden v Tampere a druhý v Raleigh

Fanúšikovia vo Fínsku hádžu na ľad čiapky po hetriku Rantanena.
Fanúšikovia vo Fínsku hádžu na ľad čiapky po hetriku Rantanena. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|5. nov 2022 o 06:58

Colorado a Columbus odohrali zápas vo Fínsku.

NEW YORK, TAMPERE. V piatok sa odohral prvý z dvoch zápasov v rámci NHL Global Series vo fínskom Tampere, kde sa stretli Colorado s Columbusom.

V dueli nastúpili traja Fíni. Mikko Rantanen a Artturi Lehkonen za Avalanche a Patrik Laine za Blue Jackets.

Fanúšikovia skandovali meno Rantanena

Stretnutie malo zaujímavý vývoj. Colorado sa najprv chopilo vedenia 3:0, ktoré ale stratilo, Blue Jackets dorovnali na 3:3. "Lavíny" ale v tretej tretine vsietili tri ďalšie góly a zvíťazili 6:3.

Hlavnou hviezdou stretnutia bol Mikko Rantanen. Strelil tri góly a pridal asistenciu. Najprv na začiatku druhej tretiny zvyšoval na 3:0, potom v presilovke v tretej časti hry strelil víťazný gól na 4:3 a duel uzavrel gólom do prázdnej brány a ustanovil konečný stav 6:3.

Aréna, do ktorej prišlo takmer 13-tisíc divákov, nahlas skandovala meno odchovanca TPS Turku a rodáka z mesta Nousiainen.

"Nečakal som to, myslím, že diváci boli veľmi dobrí celý zápas," povedal Rantanen. "Rád som to počul, prekvapilo ma to a mal som z toho zimomriavky."

VIDEO: Hetrik Mikka Rantanena doma vo Fínsku

V zápase bodoval aj Patrik Laine, strelil gól a pridal asistenciu. Práve on bol na trestnej lavici, keď Rantanen strelil víťazný gól.

"Bola to zábava pre fanúšikov, nie až tak pre nás," hodnotil duel Laine. "Ako fanúšik a človek, som šťastný za Rantanena, ako hráč až tak nie."

Pre Laineho to bol už tretí zápas NHL vo Fínsku. Strelil v nich už päť gólov. Žiaden hráč NHL ich nedal mimo Severnej Ameriky viac. V roku 2018 ešte ako hráč Winnipegu Jets strelil hetrik v Helsinkách proti Floride.

Oba tímy sa stretnú v odvete v sobotu o 19:00.

Hetrik strelil aj ďalší Fín

V druhom nočnom zápase nastúpila Carolina proti Buffalu. Fínsky útočník Sebastian Aho predviedol podobný výkon ako jeho krajan Rantanen doma. Strelil hetrik a pridal asistenciu. Aho doviedol Canes k výhre 5:3.

Pre Carolinu ale duel nezačal dobre. Už po 28 sekundách strelil prvý gól sezóny a tretí gól v NHL obranca Buffala Jacob Bryson.

VIDEO: Hetrik Sebastiana Aha

Aho vsietil dva góly už v prvej tretine, ale dvakrát sa presadili aj Sabres. Vedenia sa Canes ujali v druhej časti hry zásluhou Čecha Nečasa, ktorý mal v zápase tri body.

Náskok definitívne potvrdili v tretej tretine gólmi Kotkaniemiho a Aha, ktorý do prázdnej brány dokonal hetrik. Bol to pre neho už tretí trojgólový zápas v kariére.

"Nebudem klamať, bol to dobrý pocit vstreliť hetrik," povedal Aho. "Moja formácia dnes hrala dobre a to mi určite pomohlo."

Buffalo stav ešte upravilo v poslednej sekunde zápasu vďaka presilovkovému gólu Dahlina.

NHL - základná časť - 5. november:


Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)

Góly: 2. O´Connor (Newhook, E. Johnson), 13. Compher (Toews, Girard), 21. Rantanen (Rodrigues, MacKinnon), 49. Rantanen (Makar, MacKinnon), 51. Makar (MacKinnon, Rantanen), 59. Rantanen (MacKinnon, Toews) - 22. Voráček (Laine, Werenski), 28. Laine (Gaudreau, Jenner), 43. Foudy (Robinson, Bean)

Brankári: Georgijev - Merzlikinš, strely na bránku: 36:39

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)

Góly: 9. Aho (Teräväinen, Jarvis), 13. Aho (Nečas, A. Svečnikov), 25. Nečas (Aho), 50. Kotkaniemi (Nečas, A. Svečnikov), 58. Aho (Teräväinen, Jarvis) – 1. Bryson (Cozens), 11. Olofsson (Quinn), 60. Dahlin (Peterka, Quinn)

Brankári: Raanta 22/25 - Anderson 28/32

Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL strelili hetrik dvaja Fíni, jeden v Tampere a druhý v Raleigh