Tatar na gólové predstavenie nenadviazal, MacKinnon vyrovnal zápis hokejovej legendy

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. jan 2024 o 07:14

Seattle si pripísal jeden bod za prehru v predĺžení.

NEW YORK. Hokejisti Seattlu Kraken prehrali v zámorskej NHL na domácom ľade so St. Louis 3:4 po predĺžení.

Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese domácich nebodoval. Colorado zdolalo Los Angeles 5:1, Nathan MacKinnon si gólom a asistenciou predĺžil sériu bodov v domácich dueloch od úvodu sezóny na 25 zápasov a zopakoval zápis Bobbyho Orra.

V drese Vegas sa v súboji na ľade NY Rangers blysol hetrikom Jonathan Marchessault.

Herná kríza Seattlu

Seattle viedol ešte päť minút pred koncom druhej tretiny 3:1, no domáci o náskok prišli a v predĺžení so extra bod pripísali hráči St. Louis.

Hrdinom večera sa stal ruský útočník Pavel Bučnevič, ktorý tretej časti hry najskôr vyrovnal a potom rozhodol v 64. minúte o triumfe svojho tímu po asistencii Braydena Schenna.

"Nemohol mi dať lepšiu prihrávku, mne už stačilo iba trafiť bránku," uviedol Bučnevič, ktorý k dvom zásahom pridal aj asistenciu.

Pre "Bluesmanov" to bol štvrtý triumf v sérii. Tatar odohral 14:30 min a na bránku súpera vyslal jednu strelu.

Jeho spoluhráč Dán Oliver Bjorkstrand zaznamenal gól a asistenciu. Kraken po predchádzajúcej deväťzápasovej víťaznej šnúre prehrali piaty zo šiestich uplynulých duelov.

Bednar: Parádny výkon

Colorado bodovalo naplno tretíkrát za sebou. MacKinnon sa svojou šnúrou zaradil vedľa legendárneho obrancu Bobbyho Orra, ktorý bodoval v 25 domácich zápasoch na štarte sezóny 1974/75 v drese Bostonu. Ide o druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL.

Rekord drží Wayne Gretzky, v sezóne 1988/89 bodoval na domácom ľade v 40 zápasoch v sérii od začiatku ročníka v drese LA Kings.

MacKinnon ťahá celkovo 13-zápasovú šnúru aspoň s bodom a s 84 bodmi (31+53) sa opäť dostal pred Nikitu Kučerova z Tampy na čelo produktivity. Dva góly za Avalanche strelil Logan O'Connor, pri prvom mu asistoval aj brankár Alexandar Georgijev.

"Som rád, že sme pred All Star prestávkou chytili rytmus a vyhrali pár zápasov. Dnes to bol opäť parádny výkon celého tímu.

Teraz trochu zamakáme na kondičke a verím, že po pauze sa vrátime tam, kde sme teraz skončili," zhodnotil Jared Bednar, kouč Colorada. Kings prehrali tretíkrát za sebou a 13 z uplynulých 15 zápasov.

Skvelá forma Marchessaulta

V zápase New Yorku Rangers s Vegas zažiaril Jonathan Marchessault, keď hosťom k triumfu 5:2 pomohol hetrikom.

V uplynulých šiestich zápasoch dal osem gólov a pridal tri asistencie, keď predtým neskóroval na prelome decembra a januára v deviatich dueloch v sérii.

"Keď sa nedarí, je treba sa z toho čo najskôr dostať von a keď to konečne začne padať, treba v tom pokračovať," smial sa po dueli Marchessault.

Jeho spoluhráč, brankár Adin Hill, mal 36 úspešných zákrokov. Domáci síce prestrieľali súpera 38:20, ale na body to nestačilo.

Za Rangers mal gól a asistenciu Blake Wheeler, jeho tím vyhral v januári iba štyri z 13 stretnutí.

Séria Reinharta pokračuje

Bodovú sériu natiahol aj útočník Floridy Sam Reinhart. Jeho tím zvíťazil na ľade Pittsburghu 3:2 po nájazdoch.

Dvadsaťosemročný kanadský útočník sa gólovo presadil v 2. tretine a bol aj autorom rozhodujúceho nájazdu v rozstrele. Bodoval už v dvanástom dueli za sebou, počas svojej úspešnej šnúry nazbieral 17 bodov (13 gólov a 4 asistencie).

"Reinhart je neuveriteľný profík. Navyše je totálne nesebecký a som rád, že sa mu to vracia a boduje," povedal Paul Maurice, tréner Floridy.

K tretiemu triumfu za sebou prispel brankár Sergej Bobrovskij 35 zákrokmi. Aspoň bod pre Pittsburgh zariadil 42 sekúnd pred treťou sirénou Jevgenij Malkin vyrovnávajúcim gólom na 2:2 z prvej po bekhendovej prihrávke Sidneyho Crosbyho.

NHL - základná časť - 27. január:


NY Rangers - Vegas 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 7. Wheeler (Gustafsson, Fox), 59. Kakko (Trouba, Wheeler) – 6. Rempal (Cotter, Hague), 24. Kolesar, 25. Marchessault (Barbašev, Roy), 43. Marchessault (Barbašev, Roy), 60. Marchessault (Barbašev, McNabb)

Brankári: Šesťorkin - Hill, strely na bránku: 38:20.

Pittsburgh - Florida 2:3 po nájazdoch (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:2)

Góly: 2. Guentzel (Rust, Karlsson), 60. Malkin (Crosby, Rust) – 5. Rodrigues (Ekman-Larsson, Bennett), 32. Reinhart (Tkachuk, Ekman-Larsson), rozh. nájazd Reinhart

Brankári: Nedeljkovic - Bobrovskij, strely na bránku: 37:31

Colorado - Los Angeles 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Góly: 8. O'Connor (Girard, Georgijev), 15. O'Connor (Wood, Colton), 19. MacKinnon (Drouin, Rantanen), 32. Manson (Cogliano), 41. Makar (MacKinnon, Colton) – 27. Fiala (Laferriere, Doughty)

Brankári: Georgijev - Talbot (21. Rittich), strely na bránku: 31:27

Seattle - St. Louis 3:4 po predĺžení (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 11. Dumoulin (Larsson, Schwartz), 24. Bjorkstrand (Wennberg, McCann), 27. Tolvanen (Gourde, Bjorkstrand) – 8. Sundqvist (Schenn, Krug), 36. Thomas (Perunovich, Bučnevič), 42. Bučnevič (Thomas), 64. Bučnevič (Schenn)

Brankári: Daccord - Binnington, strely na bránku: 36:18

/Tomáš Tatar (Seattle) odohral 14 minút a 30 sekúnd a pripísal si jednu strelu na bránu/

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar na gólové predstavenie nenadviazal, MacKinnon vyrovnal zápis hokejovej legendy