Černák opustil zápas predčasne. Colorado prekvapivo padlo proti Seattlu

Nathan MacKinnon (vľavo) a Erik Černák (vpravo) vo finálovom súboji.
Nathan MacKinnon (vľavo) a Erik Černák (vpravo) vo finálovom súboji. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. okt 2022 o 06:56 (aktualizované 22. okt 2022 o 10:38)

V troch zápasoch bola slovenská účasť chudobná.

NEW YORK. Jediným slovenským hokejistom v nočných súbojoch NHL bol Erik Černák. Košický rodák odohral 21 minút a 49 sekúnd, pripísal si dve trestné minúty, strelu na bránu, štyri bodyčeky, dva bloky a mínusku.

Duel však opustil predčasne. Do šatne zamieril zhruba tri minúty pred koncom. O jeho zdravotnom stave zatiaľ nie sú bližšie informácie.

Jeho Tampa Bay zdolala Floridu Panthers 3:2 po predĺžení. Gólovo sa z "bleskov" presadili Stamkos a dva razy Point, v drese súpera skórovali Tkachuk a Balcers.

Viac práce mal brankár Vasilevskij. Cats naňho vyslali až 38 pokusov, on si poradil s 36 z nich. Bobrovskij čelil 32 strelám.

Matthew Tkachuk sa stal tretím hráčom v histórii Floridy, ktorý bodoval v každom z prvých piatich dueloch za tím. Podobnú vec dosiahli len Ray Whitney a Pavel Bure.

Už siedmy gól v ročníku strelil Steven Stamkos. Kapitánovi Lightning stačilo päť stretnutí a v úvode sezóny vedie tabuľku strelcov o gól pred Andrejom Svečnikovom z Caroliny.

Prvý zásah pre Athanasioua

Chicago Blackhawks zdolali Detroit Red Wings na domácom ľade 4:3 po predĺžení. Skóroval Andreas Athanasiou, ktorý z trestného strieľania v 26. minúte znižoval na 1:2 a pripísal si prvý gól v drese "čiernych jastrabov".

Skóre otvoril v 10. minúte Pius Suter a o minútu neskôr naňho nadviazal Dylan Larkin. V druhej tretine znížil spomínaný Athanasiou, no v 32. minúte navrátil "červeným krídlam" dvojgólový náskok Čech Dominik Kubalík.

Blackhawks však dokázali vyrovnať zásluhou Kurasheva a Murphyho. Rozhodujúci gól strelil Max Domi v predĺžení.

Hawks odohrali prvý zápas v domácej hale United Center v sezóne.

Jediné bez bodu Colorado

Obhajcovia Stanleyho pohára vyšli ako jediní bodovo naprázdno. Nezvládli domáci zápas proti Seattlu Kraken.

Prekvapivú výhru Seattlu 3:2 zariadili predovšetkým dvojbodoví McCann a Schwartz. Obaja skórovali už v 22. minúte a rýchlo dostali Kraken do vedenia o dva góly.

Avalanche sa síce vrátili do zápasu a gólmi Rodriguesa a Byrama vyrovnali, posledné slovo mali i tak hostia. O dvoch bodoch pre Seattle rozhodol v 53. minúte Karson Kuhlman.

Tkachuk a Stamkov vytvorili nové rekordy

Tkachuk sa po góle a asistencii postaral o klubový rekord. Stal sa prvým hráčom v histórii Panthers, ktorý bodoval vo všetkých piatich stretnutiach pri vstupe do sezóny. Na konte má tri góly a päť asistencií a vedie produktivitu tímu.

Dvadsaťštyriročný krídelník prišiel na Floridu v rámci hviezdnej výmeny za Jonathana Huberdeaua a od prvého dňa ukazuje, že je pre "panterov" skvelá posila.

"Od začiatku sezóny hrá výborne. Vedie bodovanie a v každom zápase nám dokáže pomôcť," chváli Tkachuka tréner Floridy Paul Maurice.

Vo floridskom derby sa do klubovej histórie zapísal aj kapitán Tampy Steven Stamkos, ktorý v 14. minúte v presilovke otvoril skóre. Stal sa prvým hráčom Lightning, ktorý strelil sedem gólov v prvých piatich dueloch sezóny.

Doterajší rekord držal so šiestimi presnými zásahmi Chris Kontos z ročníka 1992/1993.

Ďalší klubový rekord vytvoril tréner Detroitu Derek Lalonde. Lalonde ako prvý kouč v klubovej histórii začal svoje pôsobenie v tíme štvorzápasovou bodovou sériou. Trojzápasové bodové šnúry ťahali Jeff Blashill, Mike Babcock, Jimmy Skinner a Tommy Ivan.

NHL - základná časť - 21. október:


Florida - Tampa Bay 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 16. M. Tkachuk (Montour, Forsling), 36. Balcers (M. Tkachuk, Montour) – 14. Stamkos (Kučerov, Hedman), 50. Point (Kučerov, Sergačov), 63. Point (Stamkos, Perry)

Brankári: Bobrovskij 29/32 - Vasilevskij 36/38

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 22 minút a 50 sekúnd, pripísal si dve trestné minúty, strelu na bránu, štyri bodyčeky, dva bloky a mínusku/


Chicago - Detroit 4:3 pp (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 26. Athanasiou (t.s.), 44. Kurashev (Lafferty, J. Johnson), 51. Murphy (Lafferty), 63. Domi – 10. P. Suter (Hägg, Lindström), 11. Larkin (Kubalík, Hronek), 32. Kubalík (Määttä)

Brankári: Mrázek 15/18, Stalock 10/10 - Nedeljkovic 25/29


Colorado - Seattle 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly: 26. Rodrigues (Ničuškin, Byram), 47. Byram (Ničuškin, O'Connor) – 22. Schwartz (Eberle, McCann), 22. McCann (Soucy), 53. Kuhlman (Schwartz, Oleksiak)

Brankári: Francouz 35/38 - Grubauer 17/19, Jones 1/1


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák opustil zápas predčasne. Colorado prekvapivo padlo proti Seattlu