Extraligový nováčik si zahrá Kontinentálny pohár, bude aj hostiť jeden z turnajov

Radosť hokejistov Žiliny z titulu v Tipos SHL
Radosť hokejistov Žiliny z titulu v Tipos SHL (Autor: TASR)
SITA|24. jún 2024 o 15:58

V minulosti súťaž ovládlo päť rôznych slovenských klubov.

BRATISLAVA. Hokejisti tímu Vlci Žilina sa ako úradujúci víťaz Slovenského pohára predstavia aj v nadnárodnom Kontinentálnom pohári, ktorý zastrešuje Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

Organizátori súťaže zaradili Žilinčanov do 3. kola a budú dokonca hostiteľmi E-skupiny.

Ich súpermi budú od 15. do 17. novembra britský tím Cardiff Devils, kazašský klub Arlan Kokšetau a víťaz C-skupiny z 2. kola - taliansky Rittner Sport, slovinský Acroni Jesenice, ukrajinský Sokol Kyjev prípadne tím z A-skupiny 1. kola.

Nováčik slovenskej extraligy sa v KP predstaví v sezóne, počas ktorej bude oslavovať sto rokov od svojho založenia.

"Vďaka víťazstvu v Slovenskom pohári sa nám otvorila účasť v Kontinentálnom pohári pre sezónu 2024/2025. Jedná sa o veľmi prestížny turnaj pod hlavičkou IIHF.

Po prezentácii klubu na IIHF sa nám potvrdila nie len účasť, ale aj organizácia semifinálovej série, o ktorú sme sa usilovali. Vnímame to ako ďalšiu prezentáciu slovenského hokeja, mesta Žilina a nášho klubu na európskej úrovni,” ozrejmil výkonný riaditeľ žilinského klubu František Skladaný.

Z turnaja v Žiline postúpia dva najúspešnejšie kolektívy na vyvrcholenie KP, ktoré je na programe od 16. do 19. januára 2025.

Slovensko je najúspešnejšou krajinou Kontinentálneho pohára, v minulosti ho ovládlo päť rôznych klubov. V premiérovej edícii v ročníku 1997/1998 to bol Košičania, o šesť rokov neskôr hráči Slovana Bratislava a po nich aj Zvolenčania.

V ročníku 2008/2009 sa z celkového prvenstva radovali Martinčania a v sezóne 2022/2023 aj hokejisti Nitry. Bieloruské aj švajčiarske kluby nazbierali po štyri prvenstvá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Extraligový nováčik si zahrá Kontinentálny pohár, bude aj hostiť jeden z turnajov