Nečakaný priebeh finále SHL. Martin zdolal Žilinu aj v druhom zápase

Hokejisti HK Martin.
Hokejisti HK Martin. (Autor: Facebook HK Martin)
Sportnet, SITA|5. apr 2022 o 19:35

Jediný gól zápasu strelil Poliaček.

SHL - finále play off, 2. zápas

Žilina - Martin 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 11. Poliaček (Toma, Charvát)

Rozhodovali: Výleta, Mĺkvy - Haringa, Šefčík, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

/stav série: 0:2/

ŽILINA. Hokejisti HK Martin vedú vo finále play off Slovenskej hokejovej ligy (SHL) nad Vlci Žilina nečakane 2:0 na zápasy.

Martinčania uspeli aj v druhom dueli v Žiline, v ktorom vyhrali najtesnejším rozdielom 1:0. V 11. minúte strelil jediný gól zápasu František Poliaček.

V prvom zápase uspeli hostia tiež tesne - 3:2. Finálová séria sa teraz presúva do Martina. Tretí zápas je na programe v piatok 8. apríla.

Len v pondelok prehrala Žilina po 36. triumfoch za sebou. Víťazná séria Žilinčanov trvala od 17. novembra 2021, keď prehrali práve proti Martinu.

Hlasy po zápase:

Marek Drtina, obranca Žiliny: "Dali sme do toho všetko, no dnes to nevyšlo. Ale je to play-off - zatiaľ sme prehrali dva zápasy, ale je potrebné vyhrať štyri. Viem, že sme mužstvo, ktoré má na to, aby to zvládlo a nielen vrátilo sériu naspäť do Žiliny, ale zvrátilo ju.

Do celého play-off sme šli s tým, že to chceme uhrať. Žiaľ, tieto dva zápasy nám nevyšli, oba o gól. Musíme sa odraziť od našej hry v tretej tretine a verím tomu, že v Martine budeme úspešní."

Daniel Babka, tréner Martina: "Vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké. Súper v úvode nevyužil presilovku, no nám sa to podarilo. Žilina nás tlačila, no bojovným výkonom sme to dotiahli až do víťazného konca.

Klobúk dole pred chalanmi, ako to zvládli. Vieme, že tretí duel bude náročný, musíme si oddýchnuť. Dostali sme však takú silu, že je radosť chodiť do šatne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Nečakaný priebeh finále SHL. Martin zdolal Žilinu aj v druhom zápase