Aj majster tesár sa utne. Obhajca Norrisovej trofeje daroval súperovi gól

Roman Josi.
Roman Josi. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|8. feb 2023 o 07:27

William Carrier môže za gól ďakovať Josimu.

NASHVILLE. Hrúbka takýchto rozmerov sa od Romana Josiho často nevidí. Stála jeho tím gól a poslala súperove mužstvo do vedenia.

Píšeme o situácii zo siedmej minúty. Nashville Predators inkasovali vyrovnávajúci gól a chceli sa čím skôr vrátiť do vedenia. Puk sa po buly v útočnom pásme dostal ku kapitánovi Josimu.

Ten si ho prikopol korčuľou, no pri snahe o jeho spracovanie mu ušiel, čo si rýchlo všimol William Carrier. Využil, že je v rozbehu a súpera predbehol.

Švajčiar sa snažil rybičkou zachrániť situáciu, avšak nepodarilo sa mu puk odpáliť mimo dosah Carriera. Útočník "zlatých rytierov" sa tak dostal do samostatného úniku a chladnokrvnou strelou prekonal Juuseho Sarosa.

VIDEO: Gól Carriera po chybe Josiho

Bol to víťazný gól zápasu. Golden Knights zdolali Predators 5:1.

Všetci z Nashvillu si v pozápasových rozhovoroch sypali popol na hlavu.

"Dnes sme si nezaslúžili vyhrať. Porazili sme sa viac ako oni porazili nás. Tak to dnes bolo," reagoval na prehru Matt Duchene, jediný strelec z mančaftu.

Bol to prvý zápas Preds po prestávke. Pred ňou boli vo forme, vyhrali päť zo šiestich stretnutí.

"Neboli sme dnes dobrí v mnohých ohľadoch a neexistuje na to nijaká výhovorka," ostro kritizoval tréner John Hynes. "Aj súper mal predsa prestávku. Dnes sme neboli dobrí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Aj majster tesár sa utne. Obhajca Norrisovej trofeje daroval súperovi gól