Prišlo play off a on horí. Edmonton prehral po obrovskej chybe brankára

Mike Smith inkasuje v zápase proti Los Angeles Kings.
Mike Smith inkasuje v zápase proti Los Angeles Kings. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. máj 2022 o 09:36

Mike Smith urobil veľkú chybu za vyrovnaného stavu.

EDMONTON. Brankár Mike Smith si po zápase prvého kola play off medzi Edmontonom Oilers a Los Angeles Kings spytuje svedomie. Úvodný duel získali Kings.

Duel bol dramatický a dlho vyrovnaný. Kings sa dvakrát dostali do vedenia, no "olejári" zakaždým dokázali vyrovnať.

Po poslednom rozdielovom góle však už neskórovali. Víťazný gól zápasu strelil Phillip Danault z akcie, ktorá vyplynula z veľkej chyby Mikea Smitha.

Brankár Edmontonu sa zhruba päť minút pred koncom tretej tretiny rozhodol hrať hokejkou za bránou. Rozohrával smerom dopredu a jeho prihrávku zachytil Alex Iafallo.

Smith sa do brány hodil "rybičkou" a zabránil gólu. Už o niekoľko sekúnd neskôr však lovil puk z vlastnej siete. Kings dokonale využili chaos v obrane Oilers a rozhodli zápas.

"Chcel som proste niečo spraviť," kajal sa Smith. "Zjavne som toho chcel priveľa. V takomto tesnom zápase si podobné chyby nesmiem dovoľovať. Stálo nás to zápas. Som sklamaný, ale je to stále iba prvý zápas, musíme sa pohnúť ďalej."

Štyridsaťročný Kanaďan v play off často horí. Duel vo vyraďovacích bojoch nevyhral už viac ako tri roky. Prehral posledných desať, pričom si pri týchto porážkach udržal len 89,8-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 3,54 gólov na zápas.

Pred trénermi Edmontonu preto stojí dilema, či do budúceho duelu, ktorý sa odohrá v noci zo stredy na štvrtok o 4.00 SEČ, nasadiť Smitha, alebo dať šancu Mikkovi Koskinenovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prišlo play off a on horí. Edmonton prehral po obrovskej chybe brankára