VIDEO: 1000. bod na mieste, kde je za zradcu. Tavares dokázal, čo len deviati pred ním

Radosť hráčov Toronta Maple Leafs.
Radosť hráčov Toronta Maple Leafs. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. dec 2023 o 07:20

Bol kapitánom Islanders, dnes je kapitánom Toronta.

NEW YORK. Kanadský hokejový útočník John Tavares zdolal métu 1000 bodov v Národnej hokejovej lige. Symbolicky sa mu to podarilo na ľade New Yorku Islanders.

Tam totiž začínal s kariérou, keď si ho v roku 2009 zvolili ako jednotku draftu. Medzi rokmi 2013-2018 bol kapitánom klubu.

Ten potom opustil a veľa fanúšikov "ostrovanov" mu to doteraz nevie odpustiť. Rozhodol sa z vlastnej vôle, keď si "splnil detský sen" podpisom s Torontom Maple Leafs, kde je teraz kapitánom.

Tridsaťtriročný forvard pomohol svojmu mužstvu k zisku bodu z Long Islandu. Najprv v čase 27:43 skóroval na 2:3 a potom 6 sekúnd pred koncom 60. minúty asistoval pri vyrovnávajúcom góle Morgana Riellyho.

VIDEO: 1000. bod Johna Tavaresa

Obranca okamžite ukázal na Tavaresa, keďže si uvedomil, že si práve zapísal jubilejný bod. Na ľad následne naskákali všetci ich spoluhráči, aby to spoločne oslávili. Odpoveď publika bola rôzna.

Toronto napokon prehralo po predĺžení. Tavares sa stal 10. aktívnym hráčom, ktorý v kariére pozbieral 1000 bodov. Produktivitu aktívnych momentálne vedie Sidney Crosby s 1529 bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: 1000. bod na mieste, kde je za zradcu. Tavares dokázal, čo len deviati pred ním