Strelil víťazný gól. Demek vyhral titul v kanadskej juniorskej lige

Jakub Demek a spoluhráči oslavujú gól.
Jakub Demek a spoluhráči oslavujú gól. (Zdroj: Twitter @EdmOilKings)
Oh my Hockey|14. jún 2022 o 06:22

Jakub Demek je šampiónom Western Hockey League.

EDMONTON. Slovák Jakub Demek sa raduje z víťazstva v kanadskej juniorskej Western Hockey League. V šiestom finálovom dueli vyhrali jeho Edmonton Oil Kings 2:0.

Zdolali Seattle Thunderbirds. Ako porazený odišiel zo série obranca Samuel Kňažko.

Cestu za pohárom otvoril v poslednom stretnutí práve Košičan Demek. Išlo o jeho druhý gól a celkovo piaty bod vo finálovej sérii.

Demek sa presadil v ôsmej minúte stretnutia v presilovej hre. Stál v predbránkovom priestore. Po peknej akcii spoluhráčov si našiel puk, ktorý vypadol súperovmu brankárovi, a dorazil ho do odkrytej siete.

Na Demeka nadviazal v 24. minúte spoluhráč Kaiden Guhle. Puk sa k nemu dostal, kým stál v medzikruží, a ostrým a presným švihom zvýšil náskok na 2:0.

Oil Kings vyhrali ligu v novodobej histórii po tretí raz. Ich púť pokračuje v Memorial Cupe, kde sa stretnú víťazi najväčších kanadských juniorských súťaží (WHL, OHL, QMJHL). Najprestížnejší juniorský pohár vyhral Edmonton v novodobej histórii raz, konkrétne v roku 2014.

Demek si v 19 zápasoch v play off pripísal 17 (5+12) bodov. Spolu s ním sa raduje aj český spoluhráč, obranca Šimon Kubíček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Strelil víťazný gól. Demek vyhral titul v kanadskej juniorskej lige