VIDEO: Gól brankára v NHL! Gustavsson je desiaty v histórii, naviedol ho Fleury

Filip Gustavsson sa raduje z gólu.
Filip Gustavsson sa raduje z gólu. (Autor: X / Minnesota Wild)
Oh my Hockey|16. okt 2024 o 06:10

"Snažím sa robiť nudné zákroky," povedal o svojom recepte na úspech.

ST. LOUIS. Keď mu puk priletel priamo do lapačky a videl, že súperova bránka je voľná, neváhal. Do konca zostávalo málo času a Minnesota viedla 3:1.

Rýchlo ho z nej pustil, hokejku vzal do oboch rúk a vystrelil tak, aby na letiacu gumu nemal dosah žiaden z hráčov St. Louis. Vymeral to vynikajúco.

Tak sa Filip Gustavsson stal prvým brankárom, ktorý v drese Minnesoty Wild strelil gól. Takýto moment sa v NHL udial len po jedenásty raz a Švéd je iba desiatym mužom, ktorý tento husársky kúsok predviedol. Oficiálne síce strelilo v NHL gól až 15 brankárov, ale len desiati po strele cez celé klzisko.

VIDEO: Gól Filipa Gustavssona proti St. Louis

"Proste som si to pustil perfektne na ľad, tak som len skúsil vystreliť tak silno, ako to šlo," podelil sa o spomienky na tento moment po zápase.

Potom pridal pikošku - počas oddychového času pol minúty pred koncom mu to navrhol jeho spoluhráč zo striedačky Marc-André Fleury.

"Flower sa pozrel na skóre a povedal: ´Vyhrávame o dva góly, mal by si to skúsiť. Keď dostaneš šancu, vystrelíš, dobre?´ Tak som si povedal, že by som asi mohol," prezradil.

Dvadsaťšesťročný Švéd zažíva skvelý štart do sezóny. V troch zápasoch pochytal 94,8 percent striel, dvakrát vyhral a raz vybojoval bod v predĺžení.

"Nerobím nič špeciálne. Nechcem byť príliš na očiach. Áno, urobil som niekoľko väčších zákrokov, ale tie sa väčšinou dejú, keď nie ste na svojom mieste. Snažím sa udržať sa vo svojej pozícii a robiť nudné zákroky. Zatiaľ mi to vychádza," vyhodnotil úvod ročníka 2024/25.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Gól brankára v NHL! Gustavsson je desiaty v histórii, naviedol ho Fleury