VIDEO: Dvorský strelil nádherný prvý gól v juniorskej OHL. Potreboval len 50 minút

Dalibor Dvorský s pukom, s ktorým strelil prvý gól v OHL.
Dalibor Dvorský s pukom, s ktorým strelil prvý gól v OHL. (Autor: X / Sudbury Wolves)
Oh my Hockey|21. okt 2023 o 07:40 (aktualizované 21. okt 2023 o 11:23)

Bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.

SUDBURY. Jeho debut bol veľmi očakávaný. Sudbury Wolves naň naladili fanúšikov, ktorí čakali, čo predvedie desiatka posledného draftu.

Dalibor Dvorský sa nepotreboval dlho zoznamovať so zámorským hokejom ani juniorskou Ontario Hockey League. Na premiérový gól nečakal dlhšie ako jeden zápas.

Presadil sa už v noci z piatka na sobotu. V 50. minúte zápasu proti Flintu Firebirds strelil presilovkový kontaktný gól, ktorým znížil stav stretnutia na 3:4.

VIDEO: Prvý gól Dalibora Dvorského v OHL

Prvým gólom nesklamal. Vystrelil z ťažkého uhla a predviedol svoju povestnú jedovku. Presný švih presvišťal okolo brankára, ktorý sa ani nepohol.

Jeho premiéra však nedopadla podľa predstáv. Na jeho presný zásah už nik nenadviazal a jeho gól bol posledným v stretnutí.

To ukončil s dvomi mínuskami, no i tak sa stal druhou hviezdou. Bol najaktívnejším strelcom na ľade, súperovho brankára ohrozil až šesťkrát. Z 18 vhadzovaní vyhral 11.

"Fanúšikovia boli skvelí a pomohli mi aj spoluhráči na ľade či mimo neho. Je ťažké preniesť sa cez takúto prehru, všetci sme chceli vyhrať, ale premiéru som si aj tak užil. Chcem sa pred zajtrajším zápasom poučiť z chýb," vyjadril sa po zápase.

"Bol som unavený, takže to dnes odo mňa nebolo stopercentné. Nechcem sa však na to vyhovárať. Chcem byť tímový hráč a urobím všetko pre to, aby sme vyhrávali."

Druhý duel v OHL odohrá Dvorský v noci zo soboty na nedeľu na ľade Barrie Colts.

Darilo sa aj Slovákom, ktorí pôsobia v Erie Otters. Martin Mišiak pomohol víťazným gólom a asistenciou k triumfu svojho tímu na ľade London Knights 5:3.

Útočníka, ktorého si v tohtoročnom drafte vybralo z celkového 55. miesta (2. kolo) Chicago Blackhawks vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

V ôsmich stretnutiach získal celkovo 6 bodov (3+3). Dve asistencie si pripísal aj Ondrej Molnár, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»VIDEO: Dvorský strelil nádherný prvý gól v juniorskej OHL. Potreboval len 50 minút