Keď prítomnosť vyhrá nad budúcnosťou. To je motto víťazov Stanleyho pohára

Hokejisti tímu Vegas Golden Knights sa tešia po tom, čo si vybojovali Stanleyho pohár.
Hokejisti tímu Vegas Golden Knights sa tešia po tom, čo si vybojovali Stanleyho pohár. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Rusnák|14. jún 2023 o 10:40

Stanleyho pohár má nového víťaza. Vegas Golden Knights.

BRATISLAVA. Ak si zadáte do vyhľadávača slová pád (najlepšie po anglicky) a Vegas Golden Knights, vyhodí vám množstvo článkov z leta minulého roka.

V každom jednom z nich sa spomína ako hokejový tím z mesta hriechu upadá a ako si prešustroval budúcnosť, najmä vinou zlých manažérskych rozhodnutí. Tie sa diali v podstate už od vstupu organizácie do NHL pred šiestimi rokmi.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Asi za všetky chyby manažmentu stojí za spomenutie výmena, v ktorej bol zahrnutý Tomáš Tatar. Toho vo svojej inauguračnej sezóne Vegas kúpili z Detroitu za výber v prvom, druhom a treťom kole draftu.

Hneď po sezóne Tatara vymenili do Montrealu za Maxa Paciorettyho. Okrem Slováka pribalili aj Nicka Suzukiho a druhé kolo draftu.

Tatar patril počas troch rokov u Canadiens k najproduktívnejším hráčom. Suzuki je aktuálne najväčšou hviezdou a kapitánom Montrealu. Pacioretty vo Vegas nesklamal, ale aj tak sa po minulej sezóne sťahoval do Caroliny Hurricanes. Zadarmo.

To znamená, že len pri tomto obchode manažment "zlatých rytierov" vyhodil do koša dve prvé kolá draftu, dve druhé, jedno tretie a kapitána Montrealu.

Logicky sa naskytá množstvo otázok.

Ako je možné, že klub na zostupe vyhral Stanleyho pohár? Ako je možné, že klub, ktorý minulý rok nepostúpil prvýkrát v histórii do play-off, tento rok oslavuje.

VIDEO: Hokejisti Vegas Golden Knights získali Stanleyho pohár

Ako je možné, že tím, ktorý údajne nemal odkiaľ čerpať hráčov, si zachoval jednu z najlepších štvrtých formácii v histórii play-off?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Keď prítomnosť vyhrá nad budúcnosťou. To je motto víťazov Stanleyho pohára