Kanade pomohol šťastný gól, Švédi uštedrili Čechom krutú prehru

Radosť hokejistov Švédska na Hlinka Gretzky Cupe 2022.
Radosť hokejistov Švédska na Hlinka Gretzky Cupe 2022. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Sportnet|6. aug 2022 o 08:15

Hlinka Gretzky Cup 2022 pozná svoje finálové zloženie.

RED DEER. Na prestížnom mládežníckom turnaji Hlinka Gretzky Cup si o zlaté medaily zahrajú hokejisti domácej Kanady a Švédska.

"Javorové listy" vyhrali na turnaji aj štvrté stretnutie, pričom nechýbalo veľa, aby si už tretíkrát udržali čisté konto. Nad Fínskom zvíťazili Kanaďania 4:1, keď skóre duelu upravil 18 sekúnd pred koncom Arttu Alasiurua.

Kanade výrazne pomohol aj šťastný gól v druhej tretine. Brankár Emil Vinni najskôr vyrazil strelu Caluma Ritchieho, ale puk sa následne odrazil od zadného mantinelu a od betónu fínskeho gólmana doputoval do siete.

Domáci favorit definitívne zlomil odpor severského súpera v záverečnom dejstve, keď v priebehu 19 sekúnd skórovali Matthew Wood a Denver Barkey.

V druhom semifinále zdolali Švédi reprezentantov Česka 6:2.

Na pohľad to vyzerá ako jednoznačný duel, no rozhodne tomu tak nebolo. V 46. minúte Jiří Felcman gólom vo vlastnom oslabení znížil stav stretnutia na 2:3 a následne mali Česi aj niekoľko šancí na vyrovnanie.

Švédov však v 57. minúte upokojil Otto Stenberg, neskôr do prázdnej bránky skóroval Wille Johansson a kruté skóre z pohľadu Čechov spečatil štyri sekundy pred záverečnou sirénou svojim druhým gólom Stenberg.

Hlinka Gretzky Cup 2022 - semifinále:


Kanada - Fínsko 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 20. Gauthier (Price, Allen), 29. Ritchie (Rehkopf, Weinstein), 50. Wood, 50. Barkey (Cristall, Howe) - 60. Alasiurua (Kiiskinen, Hynninen)

Česko - Švédsko 2:6 (0:1, 1:2, 1:3)

Góly: 33. Štancl (Badinka, Šprynar), 46. Felcman (Kučera) - 18. Forsfjäll (Sandin-Pellikka, Lindstein), 24. Nordh (G. Kangas, Sandin-Pellikka), 39. Dower Nilsson (Edstrom, Sagadin), 57. Stenberg (Bergström, Willander), 60. Johansson, 60. Stenberg (Edstrom).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanade pomohol šťastný gól, Švédi uštedrili Čechom krutú prehru