Si hviezda? Dostaneš na hubu. Šikovnosť sa v NHL nenosí

Jay Beagle v bitke s Troyom Terrym.
Jay Beagle v bitke s Troyom Terrym. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|12. apr 2022 o 08:00

Keď súpera nezastavíš hokejovo, skús to násilím.

GLENDALE. Keď hral v NHL, viac ako s hokejkou mu to šlo s päsťami. Tyson Nash pozbieral v 374 dueloch ako útočník len 64 bodov, no zato až 673 trestných minút.

V NHL hral naposledy v ročníku 2005/06 za Phoenix Coyotes. Dlho potom pri hokeji nezostal – po piatich zápasoch v Japonsku v ročníku 2007/08 sa jeho hráčska púť skončila.

Už niekoľko rokov pracuje pre Coyotes znova – tentoraz za komentátorským mikrofónom. Jeho rola? Analyzovať, čo sa práve na ľade deje.

Svoju povahu nezaprie. Niekdajší povestný bitkár sa teraz pripomenul hokejovej verejnosti opäť vďaka násiliu.

Prvého apríla hrali Arizona Coyotes na domácom ľade proti Anaheimu Ducks. Prehrali 0:5, a to aj vďaka parádnemu gólu Trevora Zegrasa.

Ten si v desiatej minúte prebral puk v ťažkom uhle. Na brankára Karla Vejmelku to skúsil strelou pomedzi vlastné nohy. Tú ešte Čech vyrazil, no vzápätí si Zegras vzal puk opäť, nabral si ho na hokejku a obstrelil vlastného spoluhráča Sonnyho Milana, aby strelil tzv. „Michigan“ gól.

A za to – aspoň podľa slov Tysona Nasha – neskôr zaplatil.

Obhajoval aj brutálny faul na Hossu

V posledných minútach stretnutia pri očividnom debakli nezvládol emócie Jay Beagle. Najprv tvrdo krosčekoval Zegrasa a potom sa dostal do pästnej výmeny s Troyom Terrym.

Jeho činy vyplývajúce zo značnej frustrácie boli väčšinou hokejového sveta odsúdené, no s ešte väčším nepochopením sa stretol komentátor Nash. Beagla obhajoval zvláštnymi argumentami.

„To je presne problém týchto mladých hráčov. Chceš strápňovať ostatných? Chceš to preháňať s fintami? Tak sa priprav, že dostaneš na hubu,“ povedal Nash v živom prenose.

Nebol to prvý jeho komentár podobného rázu. V roku 2012 vyradil Mariána Hossu z hry v play off bývalý bitkár Arizony Raffi Torres. Za faul nebol v zápase nijako potrestaný. Dodatočne však po preskúmaní videa dostal 25-zápasovú suspendáciu.

Nash o likvidačnom zákroku povedal, že „čistejší už byť nemohol“. Neskôr sa vyjadril, že by svoje slová najradšej vzal späť. Očividne sa však nepoučil a rovnakú chybu urobil znova.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Si hviezda? Dostaneš na hubu. Šikovnosť sa v NHL nenosí