Slováci na Hlinka Gretzky Cup bez dvojice opôr. Pred turnajom ich preveria USA

Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas prípravného kempu pred Hlinka Gretzky Cup 2022.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas prípravného kempu pred Hlinka Gretzky Cup 2022. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
SITA|26. júl 2022 o 10:16

Slovensko bude na turnaji v kanadskom Red Deere obhajovať strieborné medaily.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov absolvovali v pondelok na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave záverečný tréning pre utorňajším odletom do dejiska tohtoročného Hlinka Gretzky Cupu

Hlavný tréner Tibor Tartaľ musel na poslednú chvíľu urobiť zmenu v nominácii, keďže sa zranil útočník Milan Tadeáš Jobek.

"Bohužiaľ, Milan sa zranil na nedeľňajšom tréningu a na turnaj nemôže vycestovať. Museli sme siahnuť po náhrade a povolať Františka Deja," uviedol kouč pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

V 25-člennom kádri chýbajú aj útočník Dalibor Dvorský a obranca Maxim Štrbák, ktorí vlani významne prispeli k zisku strieborných medailí.

V auguste však budú reprezentovať Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta v kanadskom Edmontone.

"Boli by sme radi, ak by sme mali takýchto hráčov k dispozícii na turnaji, ale otvorila sa cesta pre iných hokejistov a je to len dobre smerom k majstrovstvám sveta, ktoré sa uskutočnia na budúci rok v apríli vo Švajčiarsku," dodal tréner Tartaľ.

Slovenskou brankárskou jednotkou na prestížnom turnaji národných tímov do 18 rokov v kanadskom Red Deere by mal byť Samuel Urban.

"Do Kanady odlietame s tým, že chceme dať do každého duelu maximum. Určite nerátame s tým, že odohráme jednoduché zápasy, ale myslím si, že máme kvalitu na to, aby sme aj s najsilnejšími súpermi hrali vyrovnanú partiu," vyhlásil gólman MŠK Púchov.

Najmladším hráčom slovenského tímu na Hlinka Gretzky Cupe 2022 bude 15-ročný útočník Tomáš Pobežal, ktorý si v minulej sezóne zahral v Slovenskej hokejovej lige.

"Starší chalani ma medzi seba prijali veľmi dobre, preto sa v mužstve cítim skvelo. Projekt mi pomohol v rozvoji. Hrával som pravidelne medzi mužmi aj juniormi a zároveň som dostával veľa priestoru. Zlepšil som fyzickú pripravenosť, takisto korčuľovanie aj techniku," povedal odchovanec Púchova.

Mladí Slováci majú na piatok 29. júla naplánovaný prípravný zápas proti Američanom.

V základnej skupine turnaja sa stretnú so Švédmi, Kanaďanmi a Švajčiarmi. Do semifinále postúpia dva najlepšie tímy z oboch skupín, zvyšné budú hrať o umiestnenie.

Nominácia slovenskej reprezentácie do 18 rokov:

Brankári: Jakub Irsák (MMHK Nitra), Damian Slávik (HC SLOVAN Bratislava), Samuel Urban (MŠK Púchov).

Obrancovia: Richard Baran (Lidingö Vikings/Švéd.), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Adam Beluško (HC Košice), Jakub Chromiak (HK DUKLA Trenčín), Richard Ďurina (HK Dukla Trenčín), Leo Eperješi (HC Košice), Maxim Petras (HC SLOVAN Bratislava), Milan Pišoja (MŠK Púchov).

Útočníci: Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Cisár (HOBA Bratislava), František Dej (HC SLOVAN Bratislava), Daniel Alexander Jenčko (Malmö Redhawks/Švéd.), Roman Kukumberg (HC SLOVAN Bratislava), Viliam Kurila (HK Mládež Michalovce), Ondrej Maruna (HK DUKLA Trenčín), Ondrej Molnár (HK Nitra), Andrej Párička (HK DUKLA Trenčín), Juraj Pekarčík (MMHK Nitra), Tomáš Pobežal (MŠK Púchov), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Samuel Sisik (SaiPa/Fín.), Ľuboš Stahoň (HK DUKLA Trenčín).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slováci na Hlinka Gretzky Cup bez dvojice opôr. Pred turnajom ich preveria USA