Tatar dostal od fanúšikov veľký aplauz. Bolo to dojímavé, priznal

Tomáš Tatar pred druhým zápasom  NHL v Prahe Buffalo Sabres - New Jersey Devils.
Fotogaléria (39)
Tomáš Tatar pred druhým zápasom NHL v Prahe Buffalo Sabres - New Jersey Devils. (Autor: © Palo Gašpar)
Šimon Čop|5. okt 2024 o 20:20

Návšteva Európy podľa jeho slov stmelila mužstvo.

- See ya, Tuna.

- Ahoj bráško!

Takto vyzerala debata Tomáša Tatara a Nica Hischiera, keď kapitán odchádzal z tlačovej konferencie. Obaja boli dobre naladení a usmiati.

Fotogaléria z 2. zápasu NHL v Prahe: Buffalo Sabres - New Jersey Devils

Iná možnosť ani nebola. Z Prahy si ich New Jersey vezú dve víťazstvá. Po výhre 4:1 v piatok vyhrali 3:1 v sobotu a sezónu naštartovali najlepším možným spôsobom.

Hrať v Európe je úžasné

Slovenský veterán hodnotí návštevu v hlavnom meste Česku ako výbornú skúsenosť.

"Zažili sme tu skvelý čas. Mesto je nádherné, mali sme teambuilding, dali sme sa dokopy. Chceli sme sa sústrediť na zápasy, keďže sme prišli do Prahy po body. To, že sme k tomu strávili spoločný čas ako tím, je cenné," vyhlásil.

VIDEO: Zostrih zápasu New Jersey Devils - Buffalo Sabres

V prvom zápase bol v otváracej zostave ako súčasť špeciálnej európskej formácie. Druhé stretnutie už jeho lajna s Hischierom a Mercerom odštartovala ako prvá.

Keď ju vyhlasovali a zaznelo Tatarovo meno, potlesk na tribúnach bol najbúrlivejší.

"Je to naozaj niečo úžasné. Celý život sa snažíte dostať do tejto ligy, preto je neskutočné, ak nám ju umožnia hrať aj tu, dá sa povedať, že skoro doma. Zažiť fanúšikov a atmosféru bolo pre mňa dojímavé," podelil sa o svoje emócie.

Palát odišiel k rodine

"Diabli" zvládli druhý duel napriek absencii českého forvarda Ondřeja Paláta. Ten si zobral osobné voľno, keďže sa mu narodilo druhé dieťa.

"V týchto momentoch je rodina prvoradá. Ondřej je skvelý otec a spoluhráč. Všetci sme chápali, že chce byť s rodinou a vyšli sme mu v ústrety. Určite to bola strata, kapacita ako on nám chýba, ale rodina je v takejto situácia prvoradá," vyjadril sa.

Výborne ho zastúpil Paul Cotter. Útočník, ktorého manažment získal nedávno ako posilu, sa stal autorom víťazného gólu, keď zoči-voči brankárovi Levimu nezaváhal a chladnokrvne mu zamiešal hlavu.

"Palát je veľkou súčasťou tohto tímu. Chýba nám. Ale každý musíme v tejto situácii zabrať. Paul sa posunul hore a dokázal to. V tom je sila nášho tímu, dokážeme presúvať hráčov hore-dole," myslí si Slovák, ktorý v Prahe nezískal ani bod.

V druhom zápase však bol ofenzívne aktívny. Odohral 15 minút a 32 sekúnd s tromi streleckými pokusmi a dvomi bodyčekmi.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar dostal od fanúšikov veľký aplauz. Bolo to dojímavé, priznal