Výmena sa nekoná. Hertl sa upísal San Jose do roku 2030

Čech Tomáš Hertl v drese San Jose Sharks.
Čech Tomáš Hertl v drese San Jose Sharks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. mar 2022 o 05:21

Ukázal, že chce zostať v San Jose a že je oddaný organizácii, povedal generálny manažér.

SAN JOSE. Špekulovalo sa o ňom ako o jednom z najlákavejších artiklov dostupných na predaj. Nakoniec je všetko inak, Tomáš Hertl podpísal v San Jose nový osemročný kontrakt.

Počas jeho trvania si zarobí 61,5 milióna dolárov. Jeho ročný plat sa tak zvýši na 8 137 500 dolárov.

Nová zmluva, ktorá začne platiť v lete, obsahuje úplnú klauzulu o nevymeniteľnosti počas prvých troch rokov a klauzulu o čiastočnej nevymeniteľnosti počas zvyšných piatich rokov. Vďaka novej zmluve sa Hertl stane najlepšie plateným útočníkom Sharks.

O českého útočníka sa v posledných týždňoch zaujímali tímy, ktoré hľadali elitného centra, špekulovalo sa o záujme Bostonu Bruins a Minnesoty Wild. Je cenený predovšetkým pre svoju kvalitnú hru na oboch stranách ihriska. Napriek tomu sa ho San Jose Sharks podarilo udržať.

"Tomáš sa stal elitným centrom NHL, ktorý každý večer naskakuje proti najlepším hráčom súpera a stále dokáže byť dominantný," komentoval podpis zmluvy asistent generálneho manažéra Sharks Joe Will.

"V lige nie je veľa centrov, ktorí by dokázali kombinovať fyzický a dynamický prístup k hre a zároveň boli hráčmi, na ktorých sa dá postaviť tím. Predĺžením zmluvy si pripravuje pôdu na to, aby sa zapísal do histórie ako jeden z najlepších hráčov, ktorí obliekali dres Sharks.

Ukázal, že chce zostať v San Jose a že je oddaný organizácii, ktorej farby reprezentuje od roku 2012. Sme nadšení, že Tomáš bude v klube pôsobiť ďalších osem rokov."

Na podpis zareagoval aj Tomáš Hertl.

"Čítal som veľa špekulácií o mojej výmene a nebudem klamať, mal som to v hlave. Bolo pre mňa však veľmi dôležité, že San Jose Sharks mali veľký záujem podpísať so mnou nový kontrakt a som rád, že sa to podarilo," sprostredkoval jeho slová na Twitteri Jakub Hromada.

Hertla si San Jose vybralo v prvom kole draftu 2012 ako 17. hráča v celkovom poradí. Odchovanec pražskej Slavie odohral počas deviatich sezón v NHL 562 zápasov, v ktorých nazbieral 371 bodov za 176 gólov a 195 asistencií. V 62 dueloch play off pridal ďalších 42 bodov. Zahral si aj v zápase hviezd v roku 2020.

Na medzinárodnej scéne si zahral na dvoch juniorských majstrovstvách sveta (2012 a 2013) a troch seniorských majstrovstvách sveta (2013, 2014, 2015), ale na medailový úspech s českou reprezentáciou stále čaká.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Výmena sa nekoná. Hertl sa upísal San Jose do roku 2030