Slovan otočil derby proti Košiciam, súboj Dukiel opäť ovládol Trenčín

Radosť hokejistov HC Slovan Bratislava po strelenom góle.
Radosť hokejistov HC Slovan Bratislava po strelenom góle. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|31. okt 2021 o 18:38 (aktualizované 31. okt 2021 o 21:55)

Nové Zámky uspeli v Liptovskom Mikuláši.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava v 13. kole Tipos extraligy zvýšili svoj náskok na čele tabuľky na 5 bodov pred druhými Michalovcami.

Víťazstvom nad Košicami 3:2 predĺžili víťaznú sériu na 5 zápasov. Košičania po troch víťazstvách nezískali ani bod a priebežne sú na 5. priečke.

Trenčín jasne vyhral, Nitra je v kríze

Aj v druhom vzájomnom zápase Dukiel sa tešila trenčianska. Tá aj zásluhou dvoch gólov Jakuba Minárika do prázdnej bránky zvíťazila v Michalovciach 5:1.

V tomto zápase dosiahli prvé góly v slovenskej extralige michalovský obranca František Gajdoš a trenčiansky útočník Šimon Beták.

FOTO: HC Slovan Bratislava vs. HC Košice

Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Radosť hokejistov HC Košice po strelenom góle.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Radosť hokejistov HC Slovan Bratislava po strelenom góle.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Tomáš Zigo (vpravo) sa teší po strelenom góle v zápase Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice.

Trenčania sa šiestym víťazstvom v sezóne bodovo vyrovnali Banskej Bystrici, ktorá má však o dva zápasy menej. Michalovce sú po 13. kolách na druhom mieste, ale už iba s náskokom jedného bodu na Zvolen.

Zvolenčania zavŕšili úspešný víkend víťazstvom v Nitre 5:1 a z uplynulých ôsmich zápasov vyhrali sedem. Nitrania sú po výbornom začiatku v hernej kríze.

Posledný októbrový víkend im nevyšiel, keď na domácom ľade najskôr podľahli Košiciam 3:5, hoci viedli 3:0 a nestačili ani na majstrovský Zvolen. Po tretej prehre po sebe sú na 4. mieste a na piate Košice majú náskok jeden bod.

Dva zápasy odložili na neurčito

Zápas zo spodných priečok tabuľky medzi Liptovským Mikulášom a Novými Zámkami vyznel lepšie pre hostí.

Tí najskôr otočili z 1:0 na 1:3 a hoci neskôr domáci vyrovnali na 3:3, Tomáš Klempa v oslabení rozhodol o cenných bodoch pre hostí.

Pre Novozámčanov to bolo prvé víťazstvo po piatich prehrách. Vďaka nemu sa odlepili z dna tabuľky a vzdialili sa Prešovu a Spišskej Novej Vsi na rozdiel dvoch bodov.

Obaja však majú o jeden odohraný zápas menej.

Zápasy Poprad - Banská Bystrica a Prešov - Spišská Nová Ves odložili na neurčito pre zdravotné problémy hráčov Popradu a Spišskej N. Vsi.

Tipos extraliga - 13. kolo:


Michalovce - Trenčín 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Góly: 55. Gajdoš (Chalupa) - 12. Krajč (Rehuš), 23. Tybor (Bezúch, Crinon), 53. Minárik (Švec), 54. Beták, 57. Minárik

Rozhodovali: Žák, Korba - Šoltés, Jurčiak, vylúčení: 2:4 na 2 min., navyše Bezúch (Tren.) 5+DKZ za faul lakťom, J. Švec (Tren.) 5+DKZ za napadnutie, Fournier (Mich.) a Crinon (Tren.) za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2

Diváci: 100

Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Stripai, Mudrák, Gajdoš, Hajnik - Regenda, Cameranesi, Keränen - Žitný, Suja, Galamboš - Erkinjuntti, Mráz, Kukuča - Fournier, Lačný, Chalupa

Trenčín: Valent - Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Nátny - Tybor, Mikyska, Bezúch - Valach, Paukovček, Honzek - Minárik, J. Švec, Berisha - Krajč, Rehuš, Beták - Krajčovič

Juraj Faith, tréner Michaloviec: "Súhlasím s tvrdením, že je to zaslúžené víťazstvo Trenčína. My sme dnes po víťazných zápasoch nespoznávali naše mužstvo. Všetko to odštartovala nevydarená presilovka piatich proti trom. Boli sme slabí na puku, všade sme boli neskôr.

Trenčania vyhrávali súboje a predčili nás vo všetkých smeroch. My sa musíme z tejto prehry rýchlo otriasť. Dnes nás hostia vyzliekli donaha. Nečaká nás ľahký týždeň, cestujeme do Košíc a do Zvolena. Netreba všetko šiť horúcou ihlou, no dnešný zápas si určite musíme dobre rozobrať, pretože z našej strany bol hrozný."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Z našej strany to bol dobrý zápas. Zachytili sme začiatok zápasu, mali sme dobrý pohyb. Boli sme silní na puku a išli sme aj do vedenia a to bolo dôležité pre konečný výsledok. V 2. tretine sme mali úsek, v ktorom sme spravili viac chýb, než je prípustné.

Na jej konci nás domáci zatlačili, ale podržal nás brankár Valent. Hráči, ktorí chodili na oslabenia, odviedli skvelú robotu. Zblokovali sme veľa striel a myslím si, že víťazstvo je zaslúžené. V závere to boli divoké, ale nemyslím si, že to bolo zásluhou tímov na ľade."

Slovan Bratislava - Košice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 13. Takáč (Beňo), 16. Zigo (Štajnoch), 24. Yogan (MacKenzie, Harris) - 8. Chovan (Pereskokov, Romančík), 44. Pereskokov (Paršin, Chovan)

Rozhodovali: D. Konc st., Müllner - Ševčík, D. Konc ml., vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 3057

Slovan: Gudlevskis - MacKenzie, Golian, Štajnoch, Sersen, Gachulinec, Maier, Beňo - Gašpar, Harris, Takáč - Sukeľ, Rapuzzi, Yogan - Matoušek, Bezák, Zigo - Preisinger, Kytnár, Lukošík

Košice: Košarišťan - Šedivý, Saucerman, Deyl, Tansey, Cibák, Romančík - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Rogoň, Klhůfek, Belluš - Jokeľ, Havrila, Milý

Hlasy po zápase

Róbert Döme, tréner Slovana: "Musím pochváliť chlapcov, ktorí bojovali celý zápas. Niekoľkí hráči nedohrali duel, Gachulinec ochorel po prvej tretine, Golian odstúpil po zblokovanej strele, zranil sa aj Gašpar, museli sme tak improvizovať. Dohrávali sme na piatich bekov a ôsmich útočníkov.

Chalani však ukázali srdiečko, bojovali, blokovali strely. Rešpekt k hráčom, ktorí dohrali zápas, bolo to výborné. Víťazná šnúra nás teší, vždy je v mužstve pohoda, keď sa vyhráva. Bohužiaľ, trápia nás zranenia a choroby, máme však teraz týždeň na zotavenie."

Kalle Kaskinen, tréner Košíc: "Začali sme trochu nervózne, v prvej tretine sme urobili viacero hrubých chýb. Od druhej tretiny sme boli veľmi silní. Tím ukázal srdce, v tretej tretine hral výborne. Najväčší rozdiel medzi mužstvami bol v presilovkách.

My v nich nevieme strieľať góly, kým Slovan áno. Akoby nám v presilovkách chýbala karma. Brankár Slovana v nich predviedol výborné zákroky, nám chýbalo v koncovke šťastie. Som spokojný s našou hrou, i keď prehráme, stále si ideme po vlastnej ceste."

Liptovský Mikuláš - Nové Zámky 3:4 (1:3, 2:0, 0:1)

Góly: 3. Hovorka (Ventelä, Urban), 31. Jurík (Paločko, Walega), 33. Hovorka (Obdržálek, Ventelä) - 11. Šiška (Jackson, Farley), 12. Langkow (Bull, Knižka), 15. Langkow

Rozhodovali: Jobbágy, Baluška - Junek, Hajnik, vylúčení: 2:7 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1

Diváci: 630

Liptovský Mikuláš: Vošvrda - Ventelä, Krempaský, Ilenčík, Mezovský, Kurali, Nemec - Kriška, Hovorka, Obdržálek - Michalík, Walega, Jurík - Paločko, Urban, Uhrík - Haluška, Petráš, Čuvilov - Dunčko

Nové Zámky: Engstrand - Hatala, Bull, Knižka, Reini, Ligas, Roman, Šeliga - Jackson, Šiška, Farley - Števuliak, Langkow, Klempa - Varga, Fetkovič, Mišiak - Hrabčák, Ondrušek, Kurbatov

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: "Som rozčarovaný z nášho výkonu aj výsledku. V prvej tretine sme mali parádnych prvých päť minút, vyťažili sme z toho jeden gól. Mali sme aj viac šancí, z ktorých sme mali pridať ďalšie góly a zápas by sa inak vyvíjal.

Neskôr boli Zámky dvakrát v našej tretine a dali dva góly. To sa nesmie stávať, naša agresivita pred brankárom musí byť väčšia. Dlho sme sa dostávali do zápasu, aby sme to zvrátili, resp. vyrovnali. Namiesto toho, aby sme dali v presilovke víťazný gól, sme inkasovali.

Som veľmi sklamaný z výkonov niektorých hráčov. Výkon som si predstavoval inak, viac kolektívne. Na druhej strane nám chýbali traja obrancovia a bolo to cítiť. Museli sme rotovať zostavou, ale to nič nemení na tom, že sme tento zápas mali vyhrať."

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Mali sme zlý štart do zápasu, v prvej polovici prvej tretiny sme zaostávali. Neskôr sa nám podarilo premeniť čance, ale tým sme sa asi zbytočne uspokojili. V druhej tretine sme zopakovali slabší vstup, po ktorom sme prišli o náskok. Bolo to veľmi ubojované víťazstvo, ale sme šťastní za tri získané body."

Nitra - Zvolen 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Góly: 53. Bajtek (Varga) - 7. Krieger (Puliš, Török), 35. Hain (Roy, Krieger), 36. Saracino (Viedenský, Kubka), 40. Török (Csányi), 52. Viedenský (Saracino, Ully)

Rozhodovali: Stano, Výleta - Synek, Knižka, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Krivošík (Nitra), Leskinen (Zvolen) obaja 5+DKZ za bitku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 1257

Nitra: O'Connor (41. Honzík) - Pupák, Raskob, Švarný, Nemec, Vitáloš, Bodák - Tvrdoň, Hrnka, R. Varga - Krivošík, Holešinský, Buček - Bajtek, Baláž, Volko - Drábek, A. Sýkora, Múčka

Zvolen: Rahm - Kotvan, Hain, Diakov, Roy, Hraško, Kubka, Gubančok - Ully, Viedenský, Saracino - Leskinen, Puliš, Krieger - Török, J. Mikúš, Jedlička - Csányi, Marcinek, Chlepčok

Hlasy po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Hráčov sme nabádali, že pokiaľ chceme uspieť proti TOP tímu, akým je Zvolen, tak musíme predviesť vynikajúci výkon. Začiatok bol solídny, napriek tomu sme hosťom ponúkli prvý gól. Mali sme vyhodiť puk v oslabení, namiesto toho prišla chyba. To hostí naštartovalo a my sme kopili chyby až do stavu 0:5. Musím povedať, že posledných 20 minút sme sa zdvihli, hráči predviedli veľa dobrých momentov, ale skúsený Zvolen si to postrážil."

Andrej Kmeč, asistent trénera Zvolena: "Odohrali sme výborný zápas s aktívnym korčuľovaním a agresívnym prejavom. Prvá tretina bola ešte vyrovnaná, ale zápas sme mali pod kontrolou. V druhej tretine sme pridali góly a ubránili oslabovky. Sme radi, že sme dokázali predviesť v Nitre takýto výkon. Nehrá sa tu ľahko, pokiaľ súper nedostane priestor. Nitra má šikovných hráčov, ale my sme odviedli pekný výkon a body sú zaslúžené."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan otočil derby proti Košiciam, súboj Dukiel opäť ovládol Trenčín