Napodobnil Granlunda. Šestnásťročný Slovák strelil parádny gól

Slovenskí hokejisti do 17 rokov.
Slovenskí hokejisti do 17 rokov. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
Oh my Hockey|11. aug 2022 o 07:21 (aktualizované 11. aug 2022 o 10:47)

Turnaj piatich krajín odštartovala slovenská sedemnástka výhrou.

Turnaj piatich krajín hokejistov do 17 rokov 2022

Nemecko – Slovensko 2:8 (1:1, 0:4, 1:3)

Góly: 2. Schams (Seeger, Schütz), 47. Kerbel (Otten, Pul) – 2. S. Kupec (Mitro, Kiss), 28. Pitka (Liščinský, Mikulec), 29. A. Zálešák, 33. M. Valášek (Mikulec, Pitka), 36. Svrček, 41. Tomašec (Kiss, Svrček), 49. Kiss, 50. Pitka (Mikulec)

Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 23:35

Zostava SR U17: Bodnár – Mitro, S. Kupec, Bajza, Ličko, Barger, Harvánek, Král, Fabuš – Tomašec, Svrček, Kiss – Liščinský, Pitka, Mikulec – Saxa, M. Valášek, Bachratý – Feranec, Prokopovič, A. Zálešák. Tréner R. Paľov. 

COLORADO SPRINGS. Slovenskí reprezentanti do 17 rokov zdolali vo svojom úvodnom vystúpení na Turnaji piatich krajín reprezentáciu Nemecka jednoznačne 8:2.

Nemci, ktorí už predtým prehrali s Američanmi 1:10, začali lepšie. V druhej minúte sa presadil Schams, no už o pol minúty neskôr mu odpovedal Švrček.

Slovenská dominancia sa ukázala v druhej časti hry, keď sa postupne presadili Pitka, Zálešák, Valášek a Švrček. V tretej časti hry skórovali Tomašec, Kiss a Pitka.

Hlavne gól Thea Kissa bol výstavný.

VIDEO: Theo Kiss a jeho gól

Šestnásťročný mladík stál na krídle pri pravom mantineli, kým Slováci zvierali súpera v tlaku. Po strele spoluhráča od modrej sa k nemu odrazil puk a namiesto rozohrávky sa rozhodol riešiť situáciu sólovo.

Napriek tlaku od obrancu sa zvládol presunúť s pukom popri mantineli až za bránu. Tam si ho nabral na hokejku a poslal ponad rameno brankára do brány.

Zverenci Rastislava Paľova odohrajú ďalší zápas na podujatí v piatok o 3.00 h SELČ proti Čechom.

Hlas po zápase

Rastislav Paľov, tréner SR U17: „Zápas sme nezačali dobre. V úvodných desiatich minútach sme boli viackrát vylúčení za úplne zbytočné fauly v útočnom pásme, strednom pásme či po zákroku hokejkou. Odzrkadlilo sa to aj na inkasovanom góle, na ktorý sme však dokázali rýchlo odpovedať.

Po prvej tretine sme hráčom dohovorili a tí zmenili svoje mentálne nastavenie. Dohrávali súboje, zblokovali veľa striel, boli aktívnejší a sériou gólov v rýchlom slede položili súpera na kolená.

V tretej tretine sme využili dve presilovky a teší náš celková práca špeciálnych tímov, keďže sme raz skórovali aj v oslabení. Každý jeden z hráčov si zaslúži poďakovanie za výkon v prvom zápase na turnaji. Podržal nás aj brankár Bodnár. Verím, že v rovnakom duchu budeme pokračovať v najbližšom dueli."



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Napodobnil Granlunda. Šestnásťročný Slovák strelil parádny gól