Černákova Tampa má dôležité víťazstvo. Dvaja hráči vyrovnali Šťastného rekord

Hokejisti Tampy Bay Lightning.
Hokejisti Tampy Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|21. jún 2022 o 05:19

Tampa Bay Lightning znížili stav série.

Finále play off NHL - 3. zápas

Tampa Bay - Colorado 6:2 (2:1, 4:1, 0:0)

Góly: 14. Cirelli (Maroon), 15. Palát (Stamkos, Kučerov), 22. Paul (Colton), 28. Stamkos (Kučerov, Bogosian), 32. Maroon (Kučerov), 35. Perry (Palát, Hedman) – 9. Landeskog (Rantanen, Makar), 25. Landeskog (Makar, Rantanen)

Brankári: Vasilevskij 37/39 - Kuemper 17/22, Francouz 8/9

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19 minút a 14 sekúnd, zaznamenal dva plusové body, tri bloky, dva hity a strelu na bránu/

Stav série 2:1 pre Colorado.

TAMPA BAY. Hokejisti Tampy Bay Lightning zvrátili hrozbu troch mečbalov Colorada vo finále bojov o Stanley Cup a potešili domácich fanúšikov. V prvom zápase na Floride vyhrali 6:2.

Slovenský obranca Erik Černák bol pri tom. Odohral 19 minút a 14 sekúnd, zaznamenal dva plusové body, tri bloky, dva hity a strelu na bránu.

Duel otvoril v deviatej minúte Gabriel Landeskog. Kapitán Colorada dorazil do brány strelu Mikka Rantanena, ktorá sa odrazila od Andreja Vasilevského. Bol to však jediný presný zásah Avs v prvom dejstve.

Bolts otočili duel pomerne rýchlo. V štrnástej minúte strelil ich prvý gól Anthony Cirelli po protiútoku. Po prvýkrát do vedenia ich o minútu neskôr poslal Čech Ondřej Palát.

"Blesky" udreli prvé v druhej dvadsaťminútovke, keď sa presadil Nick Paul. Ten v prvej tretine opustil duel so zranením a na striedačke bol viditeľne v bolestiach, no napriek tomu v rámci možností hral.

Na 2:3 znížil v presilovke v 25. minúte Landeskog, no "lavíny" sa po tomto zásahu gólovo odmlčali. Naopak, Tampa Bay bola veľmi efektívna.

V 28. minúte zvýšil na 4:2 kapitán Steven Stamkos. V 32. minúte pekne k bližšej žŕdke trafil Pat Maroon a vyhnal z brány Darcyho Kuempera, ktorého striedal Pavel Francouz ako druhý český brankár, ktorý kedy nastúpil vo finále NHL. Čistý štít si však neudržal dlho, stav tretiny uzavrel v 35. minúte Corey Perry na 6:2.

Bolts na čele s brankárom Vasilevským už nedopustili prekvapenie. Vedenie si udržali, v tretej časti hry už nepadol ani gól.

Nikita Kučerov zaznamenal už siedmy viacbodový zápas vo finále Stanley Cupu v kariére, čím prekonal všetkých aktívnych hráčov. Zároveň je prvým hráčom po Wayneovi Gretzkom, ktorý dokázal v play off pozbierať aspoň 25 bodov v troch po sebe nasledujúcich ročníkoch.

Na hranicu 26 bodov sa v stretnutí proti Tampe Bay dostal zadák Colorada Cale Makar. Je len piatym obrancom v histórii NHL s toľkými bodmi v jednom play off. Viac bodov v jednej sezóne vo vyraďovacích bojoch získali v histórii klubu len Joe Sakic (34) a Peter Forsberg (27).

Spoločne s Mikkom Rantanenom okrem toho vyrovnali klubový rekord Petra Šťastného za najviac asistencií v jednom play off. Šťastný ich mal v roku 1991 ešte v drese Quebecu devätnásť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černákova Tampa má dôležité víťazstvo. Dvaja hráči vyrovnali Šťastného rekord